slide show

Fototips: Bländare, oskärpa & bokeh.

Postat den 2010-09-30 , 19:09:18 | Fototips | 8 Kommentarer


Precis som slutartiden bestämmer bländaren mängden ljus som kommer in. Skillnaden är att slutartiden bestämmer öppningstiden och bländaren öppningens storleken på där ljuset kommer in hur stort det ska vara. Ju större bländare man har (lägre tal) desto mer bakgrundsoskärpa blir det. Kort skärpedjup fixar man då med bländaren, det kan var bra vid porträtt & ibland vid naturfotografering tillexempel. Långtskärpedjup använder man oftast vid landskap för att hela bilden ska bli skarp.


Här är alltså då bländaren uppställd på f/8.0 för att kunna få bland annat gräset i lite skärpa. Om bländaren skulle stått på f/1.8 då den här bilden hade tagits skulle den blivit väldigt ljus. Det är även väldigt svårt att sätta skärpa på ett motiv så långt bort med en stor bländare så det händer ganska ofta att bilden blir oskarp om man kör på med tillexempel f/1.8 vid landskapsfotograferingar. Jag brukar oftast använda f/1.8, men det är olika då det brorpå vilket motiv jag fotograferar. När du köper ett objektiv ser du hur stor bländaren är i namnet, tillexempel Canon EF 50mm f/1.4 USM.


Det är med stora bländare man får bokeh (oskärpa prickar). Den här bilden är tagen med f/1.8, om den hade varit tagit med f/16 skulle det bara blivit suddigt och alltså då ingen bokeh.

Det här förstod jag ingenting alls av innan jag lärde mig det, så om ni inte snabbläsertexten som jag gjorde på olika hemsidor så tror jag nog att det ska gå bra. Har försökt förklara det bästa jag kan :)!

Colors

Postat den 2010-09-30 , 17:28:06 | Allmänt | 4 Kommentarer


Den här dagen har vart superbra, har bara rullat på och vid sista lektionen då vi hade musik fick vi reda på att vi skulle få spela in en låt i skolans musikstudio. Vi som skulle spela gitarr till låten fick sitta ute i korridorerna då och spela den lektionen. Har suttit vid dator sen vi slutade, fick bestämma mig för om jag skulle gå på träningen eller inte. I Tisdags kunde jag springa men fyfan vad ont det gjorde säger jag bara, så vilar från den här träningen också. Åh jag saknar innebandyn som jag inte spelat på två veckor nu! Hatar min häl & knät som har sammarbetat så att jag fått stannat hemma. Det blir Idol ikväll i alla fall, sen åker jag till Jönköping imorgon tills på Söndag. Hörs!

Starkt motljus

Postat den 2010-09-28 , 15:39:46 | Foto - Natur | 10 Kommentarer


Den här veckan har vart megabra hittils, igår hade vi sovmorgon så dagen kändes kort, idag fick vi reda på att idrotten var inställd när vi kom till skolan så vi slutade 12.45 och imorgon har vi håltimme i en timma och slöjd sista lektionen. Har även studiedag på fredag så vi är lediga, hur lyxigt ;)? Idag har mitt innebandylag träningsmatch mott F98, har inte mött dom sen förra året så det kan bli kul. När jag var ute och fotograferade den här bilden kom jag på att jag inte hade någon aning om vad klockan var så jag började springa in, kände då av att mitt knä gör ont som jag inte känner när jag går. Ska alltid ha ont någonstans, antingen axeln, hälen eller knät..

Blev åtmsintone nöjd med en bild från idag, den ovan kanske till och med hamnar bland favoriterna. Har inte använt objektivet på superlänge, hittade det nyss i en skrivbordslåda. Har inte använt det sen macroinställningen gick sönder så närgränsen funkar inge vidare, men zoomen är helt okej.

See you later!

Bilder från tidigare idag

Postat den 2010-09-27 , 19:11:14 | Foto - Natur | 5 Kommentarer
Ska äta nu sen blir det idol, go Olle!

Ellinors design

Postat den 2010-09-27 , 18:01:29 | Bloggar & Hemsidor | 1 Kommentarer

Nu är en till design avklarad, denna gången till Ellinor. Tror inte jag skrev om det förra gången när jag gjorde Julias? Den här designen var nog den roligaste jag gjort, allting bara flög upp i mitt huvud hur jag ville att den skulle vara och den här gången har jag gjort precis allt själv. Det har jag försig gjort i min design och flera andra jag gjort, men då menar jag bakgrunden som jag inte kunnat göra förut. Lärde mig det i photoshop häromdagen tackvare Lina. Ska även om någon vecka börja på en design åt Lisa, orkar inte riktigt nu så den får vänta ett tag. Nu kommer jag dock börja göra en bildlänk i menyn för att man ska veta vem som gjort designen, så om jag kanske kommer göra en design till någon annan nu någon gång så ska jag försöka fixa det.

Men nu vill jag ha din åsikt, vad tyckte du om designen :)?

27 September 2010

Postat den 2010-09-27 , 16:29:04 | Foto - Natur | 1 Kommentarer

Hej bloggen! Den här dagen har gått väldigt snabbt, måndagar gör alltid det pga att vi går en timme kortare i skolan för att vi har sovmorgon. Klassrådet som vi hade som sista lektion var enormt kul så det halvtimmen spolades bara bort. Var även ute och fotade en stund efter skolan, min kamera har dock tagit slut på batteri så kan inte ladda över dom just nu. Dessa bilder ovanför är från igår, tycker dom är helt okej. Nu ska jag kolla på tv & äta mellanmål strax.

Later people!

Inklippt bokeh

Postat den 2010-09-26 , 19:25:06 | Foto - Övrigt | 8 Kommentarer

Idag har jag verkligen inte gjort någonting, suttit framför datorn och ruttnat. Städat rummet och kollat på tv, sounds like a bad day. Imorgon har vi sovmorgon till klockan 09.20, bild i en timme som alltid brukar vara rätt kul så måndagar är igentligen den bästa "schemadagen" vi har i veckan. Har en hel del bilder jag måste sätta in i mappar på datorn, allting ligger hullerombuller och massviss med bilder är RAW-format så man inte ser vad det är på bilden så det kan ta ett tag.

Hörs imorgon :)!

Skolfoton

Postat den 2010-09-26 , 16:59:53 | Allmänt | 7 KommentarerWiiieee! I fredags fick jag hem våra skolfoton, två/tre veckor senare en alla andra. Jag ser inte helt normal ut, och när mitt ansikte blev ihopkrympt för att bilden skulle bli ännu mindre såg jag ännu konstigare ut. Hatar att mitt hår blivit halvlockigt och att det ser helt konstigt ut, men men.. Nu längtar jag bara tills skolkatalogen kommer, finns inget roligare en att sitta och kolla igenom den första gången.

Ska nu dammsuga mitt rum & kolla igenom bloglovin. Hörs!

Tryckdig.se

Postat den 2010-09-25 , 15:33:00 | Tips | 9 Kommentarer


Jag har aldrig haft någon almanacka jag brukar skriva i, så jag kom på tryckdig.se som jag läst om flera gånger där man fick göra sin egen. Jag gick in där och började göra lite och det var faktiskt rätt kul. Det var först framsidan som man fick ha egen bild och text på, sen fyra sidor med bilder på vad som helst, sen själva almanackan där man fick ha tre moduler där det fanns alterantiv vad det skulle vara i. Man kunde även välja födelsedagar & högtider som skulle vara tryckta i almanackan, skolschema, vilka färger det skulle vara överallt, om man skulle ha en extra plastficka för papper, en gummisnodd som höll ihop den och ett fack för visitkort. Var verkligen grymt kul att göra en egen almanacka med egna bilder, nu vet jag att ingen annan på hela jordklottet kommer ha en likadan som mig haha! Ska be mamma att beställa hem den jag gjort idag så får ni se den när den kommit hem. Den kommer kosta 299kr, ganska dyrt men det är nog värt det?

Har bara en fråga som jag hoppas ni alla kan ta er tid att svara på, ser min design exakt ut så {HÄR} på eran dator?

Designtips: Boxar i menyn

Postat den 2010-09-24 , 20:04:27 | Designtips | 14 Kommentarer

Har fått frågan om att visa i ett inlägg om hur jag gjorde boxarna i menyn alltså då att kategorier, länkar osv var var för sig i en ruta. Till att börja med går du in på Design > Stillmall. När du väl är inne där går du ner till #side och ovanför imellan sido koderna & headerkoderna klistrar du in detta:

#box {
width: 0px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
background: #din bakgrundsfärgskod;
}


Du ska även ta bort "background: #......; under #side annars blir det inga mellanrum. Det är dock inte färdigt här, utan nu ska du går in i Design > Kodmall. Där du vill att boxarna ska vara runt (tex så som att jag har en box runt kategorierna) så klistrar du in detta precis ovanför koderna tillexempel kategori eller inläggen:

<div id="box">

För att boxen ska få ett slut ska du även klistra in: </div></br> i slutet av koden då tex kategori eller inläggen, där du bestämt att ha en box. Mellanrummet(</br>) är väldigt viktigt, om du glömmer det blir det inget mellanrum mellan boxarna, alltså då bara en vanlig meny. Vad koderna för kategorierna och sådant får ni klura ut själva, jag har lagt in massa andra saker såsom mouseover bilder och liknande så det blir väldigt jobbigt för mig att kopiera in koderna här. Hoppas ni förstod :)!

VIKTIGT: I det du ska klistra in i stillmallen ska du skriva i eget hur du ska designa din meny, så det blir inte bra om du bara klistrar in det där. Det du klistrar in i kodmallen måste du klistra in i alla kodmaller, alltså i arkivsidan, framsidan, inläggssidan & kategorisidan annars får du ingen meny när du går in i kategorier osv.

Fredag 16.44

Postat den 2010-09-24 , 16:44:50 | Allmänt | 5 Kommentarer


Idag hade vi orientering sista lekionen då jag inte kunde vara med pga min häl som bara blir värre och värre känns det som, så jag fick sluta när dom första kom tillbaka vilket var 13.20. Igentligen skulle vi slutat 14.05 annars men eftersom jag hade så ont i hälen gick jag väldigt segt hem, och kom hem 14.00. Har massviss med bilder på datorn att sortera och sen är det ju idol ikväll, så jag kommer ha något att göra i alla fall. Måste bara tacka så enormt mycket för alla prenumeranter, vet inte om det låter konstigt att tacka för det. Men varje liten prenumerant gör mig verkligen otroligt glad, så 41 gånger nu har någon person gjort mig enormt glad. Thanks ♥!

Mönster

Postat den 2010-09-23 , 19:02:05 | Foto - Övrigt | 4 Kommentarer

När dessa fyra bilderna fotades var det inte så att jag bara gick runt och fotade en massa tråkiga motiv, utan jag hade tänkt mig att fixa om dom i svartvitt och höja upp kontrasterna. Resultatet blev inte det bästa men jag blev för den delen inte heller onöjd med dom. Vilade från träningen idag igen pga att min häl blev ännu värre efter skoljoggningen idag, även om jag bara gick så var det 5km i gladiatorskor som ger tillbaka nu. Ska strax sätta mig med matteläxan och sen efter det blir det idol! Har hittat tre favoriter där nu, olle, finlandssvenska tjejen & hon med rött hår från Malmö. Ja, jag vet inte riktigt vad dom heter haha..

Ses!

Engelska prov

Postat den 2010-09-22 , 21:44:23 | Foto - Natur | 5 Kommentarer


Tänkte bjuda på två bilder från igår innan jag stänger av datorn. Imorgon ska vi ha något som heter "Skol-joggningen" eller något sådant, man får välja mellan att springa utan tid, springa med tid och gå en frågesport. Jag och Emma ska ta frågesporten eftersom jag fortfarande har extremt ont i min häl så får jag hoppas att det går över till kvällen då vi har innebandy träning, annars har jag inte tränat på en vecka. Nu på kvällen har jag kollat på Idol då en av mina favoriter åkte ut.. Har även tränat till engelska provet vi har imorgon, det ska jag även fortsätta med nu. Hörs imorgon :)!

Det där med RAW & JPG

Postat den 2010-09-21 , 21:39:39 | Allmänt | 4 Kommentarer

Dåliga bilder & redigering, behövde bara fixa ihop ett sånt här inlägg. Kanske kommer ett bättre inom kort.
RAW är ett format som finns att använda på alla systemkameror (och halvsystemare som Canon G11) istället för JPG. Varför det heter RAW är för att bilden sparas som rå då man ska fortsätta med den i datorn och man måste använda ett manuellt läge på kameran för att kunna använda RAW Format. På Canon finns P då man får ställa in ISO, exponering & vitbalans. Tv läget bestämmer man ISO, exponering, vitbalans & slutartid. Av läget bestämmer man ISO, exponering, vitbalans & bländare. M läget bestämmer man ISO, exponering, vitbalans, slutartid & bländare. Alla dessa plus A-DEP läget (som jag inte lärt mig ännu) kan man fota i RAW format med, även RAW + JPG format som jag gjort ovan. Då sparas alltså samma bild, en som rå och en som jpg. Jag fotar alltid i RAW, det funkar verkligen inte att sluta när man väl börjat. Jag öppnar alltid upp bilderna i Photoshop, vet inte hur man får upp Camera RAW annars. Jag har svårt att förklara sånt här så för att få en bättre förklaring, kolla då in Emelie Ohlssons inlägg här!

21 September 2010

Postat den 2010-09-21 , 16:10:28 | Foto - Natur | 5 Kommentarer


I Söndags fick jag ont i hälen och det har fortsatt göra ont sen dess, var med på idrotten och då blev det värre så jag vilar från innebandy träningen idag. Sitter med mellanmål framför tvn, funderar på att gå ut och fota för det har slutat regnat nu en stund och är även ganska ljust. Inget med internet fungerar inte förutom blogg.se. Men det finns en possitiv sak med det, jag kan fixa Ellinors design som jag sagt att jag ska! Nu kom jag på två saker att göra, en possitiv sak med att blogga haha!

Later people!

Min kväll

Postat den 2010-09-20 , 21:31:04 | Allmänt | 2 Kommentarer

Läste igenom BÄTTRE BILDER - med Canon EOS digitala systemkameror som köptes för några månader sen. Man fick den gratis hos dustin då den igentligen kostade 299kr.

Ville även göra det där "bokhjärtat" men lyckades inte så bra, så ni kanske ser min hårnål sitta där i mellan?

Behöver jag ens förklara? Något av världens godaste saker, muummmss.

Sarah & Felicia bakade kladdkaka så jag tog lite, och lite glass.

Såhär har min kväll i stort sätt sett ut, förutom tv tittande och redigering av bilder. Men nu måste jag hämta något o dricka, törstar ihjäl uppe på mitt rum. Hörs imorgon (: !

It's a beautiful day, don't let it get away

Postat den 2010-09-20 , 17:31:10 | Foto - Natur | 12 Kommentarer
Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8

Jag brukar vanligtvis inte redigera bilder på det här sättet, ljusa & gulrosa som många personer gör. Kände bara när jag öppnade upp bilderna i Picasa (där jag kan se bilderna då jag annars inte kan pga fotar i RAW-format) att jag ville testa, och det passade rätt bra så det gör ju inget! Jag fotade bara 61st bilder just nu, men dom flesta blev faktiskt rätt bra så jag har en del att visa. Nu ska jag fixa vidare lite mer bilder, sen sätter jag mig vid tvn. Hörs!

Im back!

Postat den 2010-09-20 , 16:06:11 | Foto - Natur | 2 Kommentarer

Nu är jag tillbaka! Senaste dagarna har det varit tråkig och knappt ingen bloggning alls. Igår var jag på cup hela dagen, vi slutade som trea men förlorade igen match. Blev oavgjort tre gånger, vann med 6-1, 2-2 och sen ledde den matchen till straffar. Var våra första matcher för säsongen och flera fick spela på positioner som dom inte var vana vid, jag fick tillexempel spela forward istället för back. Men det gick super för alla, specielt för att varit första matcherna!

Men som sagt, jag ska försöka ta mig in i bloggandet lite mer. Försöka få in blogginlägg då och då, men inte bara såna jag-måste-skriva-ett-inlägg-bara-för-att-uppdatera utan ni får ett inlägg när jag har något att skriva eller visa. Vilket jag väldigt ofta har men det tar så lång tid för mig att fixa ett inlägg, så det ska jag försöka vänja mig vid att kanske inte sega sönder haha. Men ni förstår väl vad jag menar, låter det bra :)?

Något nytt vid skrivbordet

Postat den 2010-09-18 , 19:26:43 | Allmänt | 6 Kommentarer

Det här har jag suttit med någon timme nu, fixat en ny bakgrund! Hade igentligen tänkt göra bilder enda ner tills själva bakgrunden slutade men hade inte så många bilder som jag tyckte passade och kom även på att jag ville kunna ha pse, word, anteckningar, mappar och liknande som inte var färdigt på skrivbordet därav den svarta rutan där nere. Det roliga var att allting passade perfekt. Om man drar saker runt på skrivbordet (på datorn) så finns det speciela rutor som mappar osv måste vara i så var rätt osäker på om det skulle passa, men det gjorde det! Hade dock mätt ut dom åtta längst upp så att dom skulle sitta bra, men inte dom där nere. Blev mina initialer längst upp - "VP" och där med väldigt liten text står det "PHOTOGRAPHY" flera gånger. Är rätt kul att göra sånt här, nästan roligare en att göra en design. Det som är bra är att det ser mycket snyggare ut i verkligheten en på bilden, såg nästan lite konstigt ut när allt var ihop krymt.

Imorgon ska jag på innebandy cup från 8.00-20.00 någontin tror jag. Så kommer troligtvis inte blogga imorgon. Nu till kvällen hade jag tänkt fixa ihop ett inlägg om hur man gör boxar i menyn som flera frågat om ibland, får se om jag orkar posta ett sånt inlägg ikväll :)!

Tävlings dags igen!

Postat den 2010-09-18 , 14:30:25 | Allmänt | 3 Kommentarer

Bild från flyget på väg hem från Danmark, för att inlägget inte skulle bli bildlöst.

Nu var det tävlingsdags igen, men inte hos mig utan hos Karin. Man kan nämligen vinna en Pop-Up Flash Diffusor från tvspelsweb.se. Vill ni också vara med i tävlingen så hittar ni den här, det är dock bara tills ikväll klockan 23.59 som man har på sig att anmäla sig. En Pop-Up Flash Diffusor gör ett mjukare ljus till den inbyggda blixten som man annars ofta uppfattar som för ljus och gör en alldeles vit i ansiktet eller motivet man fotat. Skulle ju alltid vara bra att ha!

Ingen rubrik

Postat den 2010-09-17 , 22:14:18 | Foto - Natur | 9 KommentarerBilder från i förrgår. Har tillbringat kvällen framför tvn och redigerat bilder. Imorgon ska jag försöka få med någon till stan, vet en tröja på vero moda som jag är helt kär i. Syster har den redan men det är mycket skönare att ha en egen, den kostar trots allt bara 50kr så vi får se hur det blir. Ska strax gå ner till tvn/köket igen för att fixa popcorn och hålla på med pappas nya iPhone 4, jag är sååå avundsjuk. Menmen, ska göra något av det sista av fredagen som är kvar nu istället för att sitta framför datorn.

See you later!

Maskros

Postat den 2010-09-17 , 17:49:40 | Foto - Makro | 6 KommentarerCanon EOS 400D | Canon EF 50mm f/1.8 | Haida Close-Up +10

För någon timme sen höll jag på att skriva ett inlägg, bland annat att det fina vädret var tillbaka. Lika snabbt som jag hade skrivit det började det regna. Det duggade bara så jag bestämde mig för att gå ut och fota, det började dock spöregna när jag var mitt ute i skogen så jag fick gå in igen för att inte få in en massa vatten i kameran. Slutade sen lite och då gick jag ut och fick bilderna ovanför.

Det är såååå skönt att det är fredag! Slutade 13.40 och nu sitter jag här. Ses :)!

Daimglass

Postat den 2010-09-16 , 16:02:38 | Foto - Mat | 10 Kommentarer


Kom hem från skolan för ett tag sen, har kollat på tv sen dess och käkat lite daimglass. Vaknade vid 04.00 inatt för att det regnade så mycket, fortsatte så till klockan nio och blev uppehåll tills nu. Hoppas det slutar tills jag ska iväg på innebandy träning åtminstone. Ska äta upp det sista ur glassen nu och kolla färdigt på vänner som går på tv just nu,  hoppas ni haft en bra dag :)

Tre sorter av samma bild

Postat den 2010-09-15 , 20:09:51 | Foto - Natur | 10 KommentarerJag var väldigt tveksam om det rosa skulle få vara med i inlägget för den känns verkligen över redigerad, men jag gillar den faktiskt bäst på något konstigt sätt. Nu ska jag kolla igenom bloglovin, har börjat följa en hel del nya bloggar på sistone så det kommer runt 70 inlägg per dag, innan var det ungefär runt 20 så det blir ennu mer tid framför datorn. Får sätta mig med datorn framför tvn, kom på att Idol var nu också. Nu har jag bråttom till tvn, hörs :)!

We gon light it up, like it's dynamite.

Postat den 2010-09-15 , 15:36:55 | Allmänt | 7 Kommentarer


Solen är äntligen här, trodde inte det skulle bli så här soligt någon mer dag på hela året faktiskt. Det är ju inte specielt varmt men hellre sol och kallt än molnigt/regn men varmt. Hade håltimme i sjuttio minuter idag då jag och några i klassen körde kort med straff om man förlorade, haha det var mega kul. Ska inte göra något specielt idag, äta upp min youghurt och cykla iväg till mamma och kolla om vi fått skolfoton. Mer en hälften i min klass har fått det, men inte jag. Har dock fått sätt det i några sekunder och jag kolla inte in i kameran, men jag blir aldrig bra på kort så jag börjar vänja mig endå.


Hur har er dag varit :)?

Sunset

Postat den 2010-09-13 , 21:16:25 | Foto - Landskap | 9 KommentarerTre bilder från igår när jag var nere vid åkrarna och fotade.


Idag har det varit tråkigt väder, så jag har inte rört kameran nästan någonting. Har inte haft några bilder att visa eller haft något roligt att säga, så vi får hoppas på bättre uppdatering imorgon. Har ritat upp Ellinors nya design nu på kvällen, hon har skickat bilder och sånt så jag kanske hinner börja lite på den idag så kan jag fortsätta imorgon. Är dock flera saker i den designen som jag aldrig gjort förut, så det ska bli kul att testa det också. Imorgon har vi idrott som jag verkligen hatar, om vi inte skulle haft det skulle vi slutat ungefär 12.40 på fredagar! Men våran idrottslärare är aldrig sjuk då eller säger att vi får gå hem, surt. Nu ska jag springa ner, pappa ropar på mig och jag vill äta något. Hörs ;)!

Prästkragar

Postat den 2010-09-12 , 19:23:22 | Foto - Natur | 15 KommentarerRåkade köra med vitbalansen på glödlampa så det blev ett blått/grönt ljus, men det blev rätt najs endå. Solen kom fram nu på kvällen så jag bestämde mig för att ta mig ut och fota solndegången, dock var den långt ifrån att gå ner men det blev endå några rätt okej bilder. Skaffade mig även nio nya myggbett, alltid lika bra att ha.. Nejmen nu ska jag fortsätta redigra bilder, dricka apelsin jucie och kolla igenom bloglovin. Ha en bra kväll :)!

Utveckling

Postat den 2010-09-12 , 14:37:34 | Foto - Övrigt | 16 Kommentarer

Jag köpte mitt Canon EF 50mm f/1.8, men hade inte lärt mig inställningarna på kameran än så kameran bestämde bländaren själv. Minns att jag var jätte glad över bilden längst ner till vänster för att kunna fångat något så litet i fokus haha. (Hade lite svårt med MF i början).

Den här månaden utvecklades jag som mest. Började fota i RAW-format & redigera bilderna som syns ganska tydligt på visa då, men jag tyckte det var snyggt så det spelade ingen roll. Har ett antal favoriter från Maj.

Jag åkte till Jönköping i två veckor, där det enda jag gjorde var att fota ungefär. Så det blev en hel del bilder den här månaden, väldigt många som jag blev nöjd över också. Fick hem mitt Close Up +10 filter från tvspelsweb.se som jag använt till bilden på maskrosen.

Jag fick låna ett objektiv - Canon EF Compact-Macro f/2.5 - från en på pappas jobb. Åkte även till Danmark i en vecka där kameran fick följa med.

Fotade första produktbilderna med systemkameran, fick även en bild på objektivlocket som jag knappt vet någon person som inte tagit en sån bild. Lekte även med slutartiden och försökte få lite mer somrigabilder eftersom det var sista månaden solen var framme nästan varje dag.

Jag hade tänkt göra en resumé från dom senaste månaderna. Igentligen från året som gått hittils, men min dator kraschade i April så alla bilderna jag fotat före det försvann. Hoppas ni gillar det och inte har något imot en bildbomb, har suttit med dom här kollagen ett långt tag nu :)!

See you later!

Fall

Postat den 2010-09-11 , 15:37:01 | Foto - Natur | 13 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8

Jag har inte hunnit göra något av den här dagen. Vaknade vid 12, åt frukost, satt mig vid datorn, gick ut o fotade och nu sitter jag här igen. Har börjat städa rummet (som verkligen behövs göras), det går dock inte så bra. Extra högtalarna till min telefon dog just så jag kan inte ha någon hög musik längre då verkligen allt dog med "roligt att städa". Men jaja, mitt rum hos mamma är endå bara på nio kvadratmeter så det ska nog inte ta så lång tid.

Igår han jag inte gå ut och fota solndegången. Cyklade hem till pappa för att hämta julias usb minne & systers dator, och just då bli himlen så där rosa och solen går ner, men idag ska jag ut! Hörs.

Hur man når botten..

Postat den 2010-09-11 , 11:16:21 | Allmänt | 9 Kommentarer
Imorse fick jag en kommentar, från Emma men jag kände på mig att hon inte hade skrivit den. Jag loggade in på msn och skrev till henne och fick veta att det inte var hon, ip-adressen kom från stockholm så jag har ingen aning om vem det är, dock vet jag inte om man ska tro på det där när jag kollade upp min och det stog att jag kom från västerås.. Men ska jag vara helt ärlig, den som skrev den där kommentaren har verkligen nått botten på hur man är mot andra. "palla dej. jag orkar inte med fulla amatör läsare. kan du bara sticka. jag vill inte att du härmar mej med bilder. och du har härmat mej med photoshop elements 8 ,, Hatar dig." stog det. Nog med omoget att man ska skriva så där, men att ta någons annans bloggadress liksom? Det är alltså någon som kommenterar runt så där med Emmas adress, har läst flera kommentarer i hennes blogg där det står "varför skrev då så där för, ursäkta mig då :s" osv. Det är bra att hon skrivit ett inlägg om det i alla fall, men jag stör mig på människor som håller på att kommentera runt så där.

Eyes change colors

Postat den 2010-09-11 , 01:16:36 | Photoshop | 5 Kommentarer

Jag vet igentligen inte riktigt vad jag gör uppe just nu, jag kommer aldrig orka gå upp imorgon. Jag är så trött så att jag inte orkar sova, mina ögon faller väl snart ihop men jag vill springa haha. Inte direkt det bästa att göra vid den här tiden, därför satt jag mig vid photoshop för att lära mig mer. Innan har jag bara öppnat upp mina bilder i photoshop för att ändra storleken då att jag laddar upp bilderna i 628px, har även öppnat upp dom där för att redigera dom i camera raw. Så jag redigerar aldrig i photoshop nästan, men nu har jag suttit i några timmar och jag bara älskar det. Jag har fastnat för att byta ögonfärg som ni ser ovan, och det är hur enkelt som helst när man väl lärt sig. Jag ska sitta och testa lite saker till, sen måste jag sova. ( Och bilden på mig & en av mina  bästavänner, kanske fem timmar gammal någonting?)

Jag tycker själv den röda ögonfärgen blev bäst.

Vad tycker ni?

Post

Postat den 2010-09-10 , 15:55:28 | Foto - Natur | 12 Kommentarer

Någon månad gammal bild som jag älskar, men aldrig visat upp i bloggen. Ikväll hade jag tänkt gå ut och fota solnedgången, hemma hos mamma bor vi "längst ut i staden" eller vad man nu ska säga. Så där blir det som bäst bilder med massa åkrar och sånt. Vi ska även äta tacos idag, jag ska börja på julias design och som sagt fota solnedgången ikväll. Har även fått ett brev nu ropade pappa, måste springa iväg och kolla vad det är. Får se om det kommer upp i bloggen om det är något intressant, har faktiskt ingen aning om vad det kan vara :)

Motljus

Postat den 2010-09-09 , 15:08:11 | Foto - Natur | 7 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8

Äntligen är man hemma efter en lång dag i skolan. Har bara haft ämnen jag tycker är tråkiga som so, no & b-språk. Idag har vi alla fall innebandyträning, var rätt så länge sen jag var på det eftersom jag har vart sjuk ganska länge. Har också en hel del läxor, såsom matteläxa, spanska glosor, sen ska vi läsa sju sidor i en bok. Ligger även efter två sidor i matten eftersom jag var sjuk, så jag ska sätta mig och göra några läxor nu. Hörs!

Hemma efter en lång dag

Postat den 2010-09-08 , 16:10:54 | Allmänt | 3 Kommentarer


ISO 1600, därav allt brus. Kom hem från skolan för ett tag sen, den gick enormt långsamt men var helt okej. Klassen har blivit roligare, börjat prata mer och så nu så dagarna i skolan blir bättre. Vi är åtta nya i klassen det här året och tre slutade så det är en liten ändring. Jag ska nu sätta mig och redigera bilder med datorn i knätt framför tvn, även hämta lite mellanmål. One three hill börjar nu, eller igentligen har det redan börjat för fem minuter sen så jag har lite bråttom. Hörs senare :)!

Victoria <3 Bokeh

Postat den 2010-09-07 , 17:48:18 | Foto - Natur | 5 Kommentarer


Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8

Drog ut på en liten tur igen med kameran, blev många bokeh bilder. Bokeh & motljus är mina två favoriter så det gör inte mig något. Ska strax sätta mig och plugga spanska, har fått en del glosor som man ska kunna tills på fredag men det är lika bra att göra dom nu. Ska strax åka hem till mamma, hoppas på att vi hinner ominstallera min stationära så jag kan börja blogga där också strax. Hörs :)!

Här steker man bort i värmen..

Postat den 2010-09-07 , 15:56:54 | Foto - Makro | 0 Kommentarer

Woho solen lyser igen, känns som det var ett år sen! Kunde inte vara med på idrotten när vi igentligen skulle ha orientering så jag satt och stekte bort i värmen ett tag. Ska kolla leta efter en tjocktröja i någon affär på datorn, äta mellanmål & kolla på tv. Angående den dåliga bloggningen igår så var min dator kvar hos pappa när jag åkte iväg till mamma, har ännu inte fixat min stationära dator där en. Vi ska nämligen kanske skaffa en hund hos pappa som jag måste gå hem ditt för att gå ut med varje dag, så försöker fixa det så att min kamera & dator alltid är här. Ska dock ominstallera och fixa stationära datorn hemma hos mamma så kommer inte bli så dåligt bloggning snart förhoppningsvis! / Bilden fotad igår

Later people!

Motljus

Postat den 2010-09-06 , 16:50:41 | Foto - Övrigt | 11 Kommentarer


Den här dagen i skolan har gått väldigt snabbt. Vi började 9.20 för att dom har gjort om i vårat schema. Kom hem för två timmar sen ungefär och hann fota bilderna ovan innan solen gick i moln. Den är nästan aldrig framme längre, surt. Ska bara berätta att jag har fixat bloggsvar nu, finns en länk i menyn som inte är så tydlig så tänkte berätta det här i ett inlägg. Ska fixa varm oboy och sätta mig framför tvn och kolla på One Three Hill. Hoppas på att jag ska bli bättre i halsen tills imorgon när vi har innebandy träning igen, annars har jag bara vart med på 1/3 träningar hittils.

See you later!

Tävling hos megapixlar.blogg.se

Postat den 2010-09-05 , 19:46:14 | Allmänt | 5 Kommentarer


Nu ska jag anmäla mig till en tävling igen, Mikaela & Markus har nämligen en tävling där man kan vinna ett valfritt pris från tvspelsweb.se för högst 200kr. Jag har valt Reflexskärm Guld & Vit 60cm (http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-guld-vit-60cm-p-2433.html?tab=description), kan ju vara alltid vara nödvändigt. Temat är Sommar! Vill du också vara med, anmäl dig då HÄR!

Jag vet att ni läsare redan sett den här bilden då jag anmält mig till en annan tävling, men en gång till skadar väl inte?

Some old pictures

Postat den 2010-09-05 , 17:49:10 | Allmänt | 5 Kommentarer


Gamla favoriter direkt från min kompakt kamera. Dessa är faktiskt från då mitt fotointresse väcktes, första veckan jag verkligen fotade natur. Det fanns verkligen inget roligare, och jag tyckte min kompaktkamera var lika bra som en system. Det var den ju inte riktigt men ja.. Den var absolut inget att klaga på, en sjukt bra kompakt kamera helt enkelt! Hete något som Sony Cybershot DSC-W120 SuperSteadyShot. Bilden på biet & bladet med droppen ligger fortfarande bland mina topp 15 favorit bilder jag tagit, vet inte om det är för att det var då jag verkligen blev intresserad av foto eller om jag verkligen gillar dom. Dock kraschade min dator och bilden på biet finns bara på ett utskrivet foto, bilden på droppen hade jag skickat till min mamma för att hon gillade den så mycket. Så den finns fortfarande på datorn åtminstone. Kan verkligen tipsa om Sonys kameror i den Carl Zeiss serien innan man kastar på sig en systemkamera, dom är rätt så underbara trotts allt.

Jag ska nu fundera på om jag ska flytta ner till ett lite mindre rum, där jag bor just nu är det öppet till vårat lilla vardagsrum (även om det bara är jag som använder det) förstå hur jobbigt? Jag har alltså ingen vägg, det enda som skiljer av mitt rum är en enormt stor garderob på två meter, men resten är öppet. Ska även få tapetsera om jag flyttar ner, och där är det nya fönster. Så det lockar lite.. Dock har jag balkongen i mitt stora rum, nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt haha.. Men som jag sa, nu ska jag fundera!

Movie time

Postat den 2010-09-04 , 21:47:15 | Foto - Övrigt | 22 Kommentarer


Hej bloggen! Kul att alla gillat designen som kommenterat, dock är det bara 4st som gjort det, tycker ni är lite dåliga på att kommentera faktiskt. Men sånt klagar alla bloggare på och jag kommenterar inte mer för det, så jag ska nog inte säga något :).

Ska gå ner och kolla på någon film syster har laddat hem, har suttit hemma hela dagen och blir även så nu på kvällen eftersom jag fortfarande är sjuk. Har tagit en alvedon nu så mår lite bättre åtminstone, men nu måste jag gå. Filmen startar, och jag vet inte ens vilken det är!

Green

Postat den 2010-09-04 , 17:57:16 | Foto - Natur | 4 Kommentarer


Jag gillar dom här bilderna på något sätt även fast dom är väldigt enkla, dom känns utländska på något sätt enligt mig. Jag sitter just nu och rengör min dator, tar bort fingeravtryck och sånt. Är dock j*vligt svårt eftersom det kommer såna där svarta cirklar när man råkar trycka för hårt på skärmen, not good. Ska även försöka få bort massa gamla bilder, sortera in dom i olika mappar och fixa en ny bakgrund till datorn. Är faktiskt fortfarande sjuk, har dragit på mig en öroninflammation tror jag, hoppas det går över tills på måndag åtminstone. Idag ska vi äta oxfilé (min favorit), så jag är åtminstone ganska glad!

Hörs!

Ny design

Postat den 2010-09-04 , 14:55:03 | Bloggen/Design | 8 Kommentarer

Nu är äntligen den nya designen inne, och jag är sååååå nöjd! Var väldigt tveksam på bilderna i headern eftersom dom var så mörka så jag passade på att göra hela designen väldigt ljust bland annat bakgrunden, det är trottsallt mina favorit bilder som är stående så dom behövde få vara med tyckte jag. Blev också en annorlunda färg på menyn, men jag gillart!

Vad tycker ni :)?

Two o'clock

Postat den 2010-09-04 , 13:05:48 | Foto - Natur | 2 Kommentarer

Ska sätta in den nya designen idag, så vid klockan 14.00 ska jag stänga ner bloggen med lösenord. Jag ska dock försöka fixa ett galleri också som det finns en länk till i den nya designen, så helt färdig är den inte riktigt. Jag är i alla fall meganöjd så jag hoppas ni också tycker den är okej. Jag ska försöka fixa färdigt galleriet nu så får vi se om jag hinner färdigt med det tills klockan två. Det är därför jag bloggat så tråkigt senaste veckan för att jag hållt på med designen, men där vet ni det i alla fall :)

Min utrustning

Postat den 2010-09-03 , 19:56:49 | Utrustning | 11 Kommentarer


Kameror:

Canon EOS 60D med batterigrepp BG-E9 - 16 Juli 2011
Canon EOS 400D med batterigrepp BG-E3 - 16 Januari 2010
Sony Cybershot DSC-W120 Kompakt

Objektiv:
Canon EF 50mm f/1.4 USM
Canon EF 50mm f/2.5 Compact-Macro
Canon EF 50mm f/1.8 (backup)


Tillbehör:
Ca 40 GB minne
Externblixt, Nissin di466
CPL-filter, 3st UV-filter, Close-Up +10
Stativ, Hama star 62
Kameraväska, Lowepro Nova 170AW
Fjärrutlösare, Canon RC-6
Rengöringskit
Diffusor

Sneak a peak

Postat den 2010-09-02 , 19:10:35 | Bloggen/Design | 12 Kommentarer

Här får ni en liten sneak peak på den nya designen och jag måste bara säga att den är så mycket bättre en den jag har just nu! Vet att man inte ser så mycket på bilderna, men av det lilla man ser så hoppas jag ni tycker det ser bättre ut! Ska fortsätta med den lite till, försöker dela upp länkarna men det funkar inte på något sätt och hittar det ingenstans. Någon som kan hjälpa mig med det?

Jag mår bättre just nu i alla fall, men har alltid mått lite bättre på kvällen. Hoppas att jag inte är sjuk imorgon igen, då kommer jag inte träffat klassen på 6 dagar om man räcknar med helgen nu också. Segt att bara sitta hemma ensam hela dagarna, nu är jag ju lite tacksam att skolan finns. Den kunde ju dock vara lite kortare tycker man..

Hörs :)!