slide show

Ny favorit fotoplats?

Postat den 2011-10-30 , 14:30:00 | Foto - Makro | 19 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50/2.5 Compact-Macro

Igår när jag var ute och fotade hittade jag det perfekta fotostället.
Det var där mitt ute i ingenstans på en sten. Tyvärr fick jag inte det där helt felfria fotot utan skärpan blev lite halvdålig på dom flesta bilderna, men det är ett ställe jag lätt kommer gå till och fota makro igen! Har en till bild därifrån där vinkeln blev lite konstig men kan visa den ändå. Visst ser det väldigt havsbotten likt ut? Har lust att dra iväg dit och fota direkt men det får vänta till en annan dag..

Höstlov

Postat den 2011-10-29 , 20:49:44 | Foto - Natur | 4 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM // Svartvitt

Idag har det varit en sån där dag då det känns som att jag är en zombie.
Började med att sova till 13.40 och mer än det har väl inte hänt.. Har suttit lite vid datorn, varit ute och fotat bilderna här ovan för att sen återgå till datorn igen. Hade tänkt göra en hel del grejer idag, men eftersom att mitt alarm gått sönder gick inte det så bra. Vet att ni inte är så värst intresserade utav att se bilder på mina skor, men tyckte att löven såg så höstiga ut så därför fick den bilden vara med här haha!

Angående det jag skrev i förra inlägget så kommer det inte bli en så stor förändring.
Ändrade mig rätt snabbt efter att jag skrivit det inlägget, men kan berätta lite om det jag kommit fram till nu i alla fall. På sista tiden har jag känt att jag måste gå ut och fota bara för att ha någonting att uppdatera bloggen med och det har gjort att jag knappt har någon lust att fota längre. Har därför kommit fram till detta: Min uppdatering kan vara lite hur som helst och med det menar jag att ibland kan det bli två inlägg per dag, men ibland kan det ta två veckor tills det kommer ett nytt inlägg. Kommer dock fortfarande göra en sak vid årsskiftet som har lite med bloggen att göra, men det kommer inte göra någon skillnad här ändå. Det här med att jag inte känner något tvång med att blogga kanske gör att det blir bättre uppdatering, man kan ju alltid hoppas på det bästa.

Ha en bra kväll! :)

Yellow diamonds in the light

Postat den 2011-10-24 , 22:29:13 | Foto - Natur | 14 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Håller på med en sak nu som på sätt och vis hör till bloggen, men ändå inte, och jag längtar sååå mycket efter tills jag kan vissa vad det är för något. Vet inte riktigt om det är något ni kommer tycka är positivt eller negativt, men det kommer göra att jag kommer tycka det blir mycket roligare att blogga. Började tänka igenom igår varför jag inte tyckte det var lika roligt längre m.m och kom fram till hur jag skulle göra. Kanske gör er lite väl nyfikna nu haha? :)

Vad det är får ni veta vid årsskiftet.. Är dock inte 100% säker på om jag ska fixa detta, men just nu ser det ut som det.

Dag 5 - Recensioner

Postat den 2011-10-22 , 00:13:15 | Övrigt | 4 Kommentarer
Dom här recensionerna kommer bli om den utrustningen jag använder allra mest, nämligen mitt 50/1.4 USM och Canon EOS 60D + BG-E9. Varning för lång text. Är riktigt dålig på att sammanfatta saker haha!

Canon EOS 60D:
Min andra systemkamera, köptes i Juli 2011. Skulle troligtvis aldrig köpt den om det inte vore för att min Canon EOS 400D gick sönder, men då skulle den varit en sak jag mer än gärna velat ha! Det första jag reagerade på var att den var mycket tyngre än min 400D, även mycket större. Men det ser jag bara som någonting positivt. Den är inte så tung så att den blir jobbig att bära på och att den är större gör bara att man får ett skönare grepp runt kameran. En sak jag tyckte var jobbigt i början var att den lät väldigt mycket när slutaren stängdes och öppnades, alltså då varje gång när man tog kort. Men det var också en sak man vänjer sig vid och jag skulle troligtvis inte reagerat på det om det inte vore för att 400D'n var ganska tyst utav sig. Jag vet att flera som velar mellan 60D'n och 7D'n undrar om det är värt att köpa en 60D för att man inte vill missa den vridbara skärmen. Jag måste nog säga nej här, om det är det ända skälet till varför man funderar på en 60D bör man välja en 7D, men det är bara min åsikt. Själv använder jag den inte så värst ofta eftersom att jag tycker det är kul att behöva stå i världens konstigaste position bara för att få en bra bild. Att stå helt rak och kolla på en skärm är inte samma sak enligt mig. Man har dock väldigt mycket användning för den om man fotar mycket makro och självporträtt. Den har bra bildkvalité och hittils är jag väldigt nöjd med den.

Canon BG-E9:
Jag tror att dom allra flesta som har ett batterigrepp någon gång fått frågan: "Vad är det för klump under din kamera?". För er som inte vet vad det är så är det alltså då ett batterigrepp som ger plats för två batterier och knappar som gör det enklare när man fotar vertikalt. Själv så har jag bara ett batteri så tyvärr ger inte mitt batterigrepp min kamera något extra batteri, men greppet blir väldigt mycket bättre med det på och knapparna förenklar väldigt mycket.

Canon EF 50/1.4 USM:
Mitt favoritobjektiv som nästan alltid sitter på kameran köptes i Maj 2011. Är också ägare till 50/1.8 som är "lillebrosan" till det här objektivet. 50/1.4 har bättre skärpa, väldigt mycket bättre autofokus tack vare USM-motorn och också en större bländare. Verkligen värt sitt pris.

Dag 4 - Mitt fotointresse

Postat den 2011-10-21 , 16:44:19 | Övrigt | 3 Kommentarer
Sommaren 2009 bestämde jag mig för att börja fota lite med min kompaktkamera jag fick julen 2008. Det jag fotade just då var inte riktigt natur och så, utan mer när jag var med kompisar och skulle åka iväg någonstans. Efter någon dag märkte jag att närgränsen på kameran var riktigt grym och då började jag fota blommor, fjärilar och liknande. Foto var inte riktigt något intresse här, men det var runt då det började.I September 2009
bestämde jag mig för att börja spara till en Canon EOS 450D men ändrade mig och köpte en Canon EOS 400D I Januari 2010. I Mars köpte jag också mitt 50/1.8 som jag använt till bilderna nedan, kunde dock inte inställningarna då så hade inte någon stor nytta utav den stora bländaren så ofta (kameran valde nämligen f/8 och liknande). Här började mitt fotointresse bli väldigt stort, fotade så fort jag fick tid till det och hade med mig kameran nästan överallt.


I Maj 2010 började jag fota Manuellt och i RAW-format vilket gjorde stor skillnad i mina bilder. Blev dock väldigt mycket att jag gissade mig fram till rätt slutartid, kunde nämligen inte det så bra.

Sen dess har det väl inte hänt så mycket mer saker att ta upp förutom att jag lärt mig inställningarna helt nu och min utrustning ser väldigt annorlunda ut idag. Ha en bra kväll! :)

Dag 3 - Drömutrustning

Postat den 2011-10-18 , 21:56:44 | Övrigt | 1 Kommentarer

bildkälla: cyberphoto.se

Såhär ser mig drömutrustning ut just nu.
Det här är ju dock saker som ligger väldigt långt borta om man kollar på min ekonomi. Men jag håller faktiskt på att spara till ett utav de fyra objektiven här ovanför, fast vilket det är förblir en hemlighet. Kommer troligtvis aldrig har råd med allt här ovanför men drömma går ju. Här är mitt inlägg från förra gången jag gjorde den här fotolistan.

Förresten, har ni sett/hört om Canons nya kamera Canon EOS 1D X som lanserades idag (eller igår)? Det är också en sak man kan gå och drömma om lite..

Dag 2 - Favoriter bland mina egna bilder

Postat den 2011-10-17 , 22:56:10 | Övrigt | 5 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50/1.8 bild 1&4 / Canon EF 50/2.5 bild 2&3

But if you never try you'll never know

Postat den 2011-10-16 , 13:23:52 | Foto - Övrigt | 7 KommentarerCanon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Har ont i halsen och huvudet just nu så har suttit och redigerat lite bilder nu på morgonen.
Jag vet att en hel del fotografer tycker det är kul att fota men när det kommer till att redigera bilderna vill dom bara få överstökat för att det är så tråkigt. Så är det inte alls för mig, jag tycker det är skitkul att sitta i Photoshop med en hel hög med bilder som bara väntar på att bli redigerade!

Nu ska jag strax ut och fota, får se om jag kommer tillbaka med några bra bilder. Vi hörs!

Dag 1 - Favoritfotografer

Postat den 2011-10-15 , 01:39:13 | Övrigt | 5 Kommentarer
Egentligen var dagens tema Tre viktiga saker men det känns som att det skulle ha blivit ett långt inlägg utan bilder som ingen orkar läsa. Därför har jag ändrat dagens tema till mina favoritfotografer, ett inlägg jag tänkt skriva för länge sen faktiskt.


Alla foton är fotade utav Alex Stoddard | All photos above is photographed by Alex Stoddard

För några månader sedan hittade även jag till flickr där jag hittade den här 17 år unga fotografen, Alex Stoddard. Efter att jag sett bild 12 i kollaget ovan bestämde jag mig för att följa hans projekt 365 Days. Det som fick mig att fastna så mycket för Alex's bilder är att alla är väldigt unika och kreativa. Att han dessutom lyckas fota en bild varje dag i ett helt år och lyckas få alla bilder helt obeskrivligt fina har gjort att jag tillbringat mer tid i hans 365 set än vad jag har gjort på facebook till och med (det betyder alltså då väldigt mycket tid haha!).Alla foton är fotade utav Andrew Evans | All photos above is photographed by Andrew Evans
Jag har ett flertal gånger sett Andrew's bilder på weheartit men har tyvärr aldrig kunnat komma fram till vem fotografen var. Bilderna var nämligen från massviss med olika tumblr som länkades vidare till jättemånga olika sidor. Men på samma sätt som jag hittade Alex's bilder, så hittade jag Andrew på flickr. Han är min favoritfotograf utav mina favoritfotografer (eller hur ska man förklara..). Mest av allt för att han är så otroligt duktig på att fota motljus, bokeh och vilda djur som är det absolut finaste i foton enligt mig.


Om det är någon som vill besöka deras flickr utan att bli medlem så går det faktiskt. Klicka på deras namn för att komma till deras Photostream. Förresten, vart har alla era kommentarer tagit vägen?

Några gamla favoriter från förra vintern

Postat den 2011-10-13 , 16:59:58 | Allmänt | 5 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50/1.8 / Canon EF 50/2.5 Compact-Macro

Idag när det för en gång skull är bra väder hade jag tänkt gå ut och fota.
Hade därför tagit hem både kamera och dator till min mamma för att sen kunna redigera bilderna och uppdatera här på bloggen också. Vad händer då? Jo, självklart tappar jag nycklarna på vägen till skolan. Därför sitter jag just nu hemma hos min pappa för där finns det en extra nyckel så jag kom in hit i alla fall. Har varken något Photoshop eller några bilder på datorn här eftersom att det inte är min egna, därför får ni se lite gamla favoriten från förra vintern.

Nu ska jag börja med en sak jag gjort innan här i bloggen.
Några utav er minns kanske att jag i Mars började med en Blogg-lista som jag hittade på Kamillas blogg? Det kom runt 3 inlägg sen orkade jag inte mer eftersom att min blogglust var i botten. Men nu är det tvärtom så nu kör jag på med det igen. Det är ingen "Det här finns i min väska" lista, utan den handlar enbart om fotografering. Ska försöka fixa så det kommer upp ett inlägg per dag.
Next up - Grey's Anatomy.


Dag 1 - Favoritfotografer
Dag 2 - Favoriter bland mina egna bilder
Dag 3 - Drömutrustning
Dag 4 - Mitt fotointresse
Dag 5 - Recensioner
Dag 6 - Tips på fotobloggar
Dag 7 - Favoritfotoplats
Dag 8 - Före och efter redigering
Dag 9 - Inspiration
Dag 10 - Då till nu. Utveckling.

Fotobok från Fujidirekt

Postat den 2011-10-12 , 18:08:05 | Allmänt | 1 Kommentarer


Det jag skrev om i förra inlägget var den här, min egna fotobok!

Den är inte speciellt välgjord utan jag laddade bara upp lite bilder och fixade ihop den. Varför gör jag alltid så när jag får någonting gratis? Om jag skulle ha betalat för den här skulle jag troligtvis ha hållt på med den i upp till en timme, nu gick det på en kvart. Vattenfall ger en fotobok från fujidirekt till alla deras kunder, fast det är ju inte så att jag är en kund utan mina föräldrar är det. Fuji gör böcker av väldigt bra kvalité, bilderna kan dock bli lite mörkare än vad dom egentligen är men tycker ändå att den blev bra.

Tack till Vattenfall och Fuji!

Höstbilder

Postat den 2011-10-09 , 00:48:00 | Foto - Natur | 8 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Nu mitt i min bloggtorka, kom jag på att jag faktiskt har en hel del bilder från förra veckan att visa. Gillar faktiskt inte alls att fota motiv som på bilderna ovan längre, tycker faktiskt att natur blivit rätt ointressant att fota nu tillskillnad från förra året. I så fall ska det vara något mer än bara något strå som på bilderna ovan. Men tycker ändå att dom har sin charm.

För några dagar sen beställde jag hem en sak som ni strax kommer få se i bloggen. Det är en sak som jag fått gratis utav ett företag (har inget med bloggen att göra). Har tänkt beställa hem den saken väldigt länge, men har alltid ångrat mig precis när man ska betala. Men som sagt, vad det är får ni se snart! Godnatt!

Edit: Det här inlägget är faktiskt inte tidsinställt, råkade bara pricka exakt haha!

Closing walls and ticking clocks

Postat den 2011-10-06 , 16:48:54 | Foto - Övrigt | 6 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Nu är det jobbigaste utav veckan avklarad, har bara lite glosor tills imorgon. Kommer börja blogga lite bättre nu än vad jag gjort den senaste veckan, brukar vanligtvis inte ha så mycket prov/läxor som jag har haft nu på senaste tiden. Idag har jag slutat på innebandy också. Tycker fortfarande att själva sporten är lika rolig, men matcher, cuper, läger osv har jag inte tyckt att det vart något roligt alls sen 2010. Kommer kännas jättekonstigt nu i början eftersom jag gått på innebandy sen 7 år tillbaka, men jag kommer väl vänja mig snart.

Har blivit väldigt mycket svartvita bilder nu på sistone, men dom här bilderna gjorde sig verkligen inte bra i färg. Har många bilder från i helgen när jag var i Jönköping så.. more to come!

Läxor, läxor och ännu mera läxor..

Postat den 2011-10-04 , 19:34:33 | Foto - Övrigt | 6 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Har överdrivet mycket saker i skolan just nu,
vilket kanske märks eftersom jag inte uppdaterar så ofta. Den här veckan är det engelska uppgift + glosor, NO-prov, teknik-prov, test i SO på ett helt kapitel, spanska glosor och matteprov. Inte en rolig vecka helt enkelt.. Har inte haft någon tid alls att redigera bilderna från i helgen förutom de fyra här ovanför.

Måste bara berätta en lite rolig/pinsam sak jag råkade göra i skolan idag.. Har inte sovit ut på jättelänge så jag var jättetrött idag. Så när vi skulle göra ett test på morgonen gick det inte så värst bra för mig. Det gick så dåligt så att istället för att skriva att Mona-Lisa tavlan heter Mona-Lisa, så skrev jag att den heter Monicas leende haha! Ska gå och lägga mig i tid idag och hoppas att det går lite bättre imorgon.. Vi hörs!