slide show

Men ååååh!

Postat den 2010-10-30 , 21:19:32 | Allmänt | 11 Kommentarer


Min bloggpaus är ännu inte över, jag är dock inne på min blogg och läser kommentarerna ni skriver och försöker svara på dom som jag tycker behöver ett svar. Om någon frågar mig om design så svarar jag väl självklart på det personen undrar och jag skriver hur jag gjort. När man sedan kommer in på bloggen (även om du inte skrev din URL så avslöjade du dig på namnet då du skrev ett bloggnamn) möts man av en helt vanlig nystartad blogg och jag antar att det är den personen som skrivit kommentaren men bara glömt skriva bloggadressen. När jag senare loggar in har jag fått en kommentar av en person som kallade sig ett annat namn, även det en design fråga. Jag ser då att det är samma IP-nummer och tänkte fråga på den personens blogg jag kommit in på tidigare om det var den personen som skrivit och varför det var olika namn. Jag möts då av en design som någon har härmat, personen har då härmat min design. Jag märkte då detta på att där man ska trycka på bland annat "Kommentera inlägget här" och hela den spalten, bakgrunden och menyn (headern är inte insatt än).. Det här är väl en ganska vanlig sak när man skapat en ny blogg och inte har någon aning om hur man vill ha sin blogg, man tar lite för mycket insperation helt enkelt. Så jag kommenterade att jag såg att personen härmat min blogg design och att jag lovade att personen skulle tycka det var mycket roligare om den kom på något eget och eftersom jag kommit på min design helt själv blev jag extra nöjd och helt enkelt gladare för att man klarat av att bli nöjd över den när man kommit på den helt själv. Nu när jag kommer in på bloggen märker jag att personen valt att ta bort min kommentar och inte ens svara på den (vilket är det enda skälet till att jag skriver det här inlägget). Tror du inte att jag ser att du kopierat min design, tror du jag ger mig för att du tar bort min kommentar? Jag vet att det är svårt att komma på något helt eget, men det blir inte bättre för att du inte kan möta vad jag säger eller att du inte ens försöker komma på något eget utan fullständigt kopierar någon annans. Jag vet att du läser det här eftersom du kommit tillbaka till min blogg och kommenterat några gånger. Jag skulle inte blivit arg om du hade fått insperation från min design, men du har härmat den rakt igenom. Jag skulle inte skriva det här inlägget om du inte raderade och fullständigt skiter i att jag inte tycker det är okej att du härmar min design. Om du svarar, om du skapar något eget, det är först då du kommer få respekt hos mig.

Ni andra, era kommentar betyder hur mycket som helst. Ni är bäst!

Bloggpaus

Postat den 2010-10-27 , 16:16:54 | Allmänt | 11 Kommentarer
Nu är det även dags för min första bloggpaus. Min uppdatering på sistone har varit helt usel. Sen mitt objektiv gick i backen har jag inte fotat lika mycket som jag gjort innan och har därför inte uppdaterat bloggen för att jag inte haft något att visa. Det finns knappt något roligare att uppgradera utrustningen, men att förlora saker som man verkligen använder hela tiden är det värsta. Ni har ingen lust att se massviss med gamla bilder antar jag. Jag vet inte hur lång den här bloggpausen blir. Jag kommer inte tillbaka till bloggen fören jag fixat en ny design, fått/köpt en ny sak till min utrustning och känner motivation till att blogga. Detta är inga mål eller måsten, men det är lite något som krävs för att jag ska ha lust att blogga. Designen jag har just nu, jag gillar den men tror dom flesta tröttnat. Utustningen, det är ett nytt objektiv så jag kan börja fota alla dom idéer jag har i mitt huvud men vilket får ni reda på när jag kommer tillbaka. Motivation till att blogga, det säger väl sig självt? Jag kommer åtminstone fortfarande vara inne på bloggen för att kolla kommentarerna, bland annat för att svara och se svaren som andra har skrivit till mig. Vi hörs någon någon gång, ganska snart förhoppningsvis :)

Före & Efter II

Postat den 2010-10-23 , 14:00:57 | Före & Efter | 11 Kommentarer

Har suttit och fixat ihop ett Före & Efter inlägg till er nu. Efter att ha börjat med några bilder kom jag på att det skulle ta alldeles för lång tid att göra så många som jag tänkt (runt 15 före och efter). Det var nog endå trotts allt ganska tur att jag inte gjorde det, kanske vore vart lite för tråkgit att kolla igenom. Som ni ser har visa mer redigering en andra, det bror på att jag inte alltid har haft den perfekta inställningen på kameran och tillexempelvis bilden på bubblorna är tagen med ett uselt objektiv. Det viktigaste är att man inte överarbetar bilden tycker jag, ibland kan det bli snyggt men det är inte så ofta. När man ska redigera en bild enligt mig ska man inte ändra den, utan förbättra.

Idag ska jag åka till Östhammar, stannar endast ett dygn för jag har innebandy match på eftermiddagen :)

Happiness

Postat den 2010-10-22 , 18:19:52 | Foto - Natur | 10 Kommentarer

Den här dagen har vart en av dom bästa i Oktober. Korta lektioner, då även en av lärarna låste in sig i klassrummet i 10 minuter så matten blev ännu kortare. NO lektionen fick vi andas in helium så man fick prata så där roligt om ni förstår vad jag menar? Även fixa popcorn och spränga ballonger, finns en video längre ner för att beskriva bättre vad jag menar. En grymt kul idrotts lektion och sluta 13.30, solen lyser och det är varmt när man ska gå hem och kameran ligger i väskan. Alltså jag menar verkligen, hur bra låter inte det? Även efter att jag inte fått hålla på med min kamera på knappt hela veckan, har vart träningar, vart mörkt & tagit spruta just vid den tidpunkten det var bra fotoväder. Det är fredag och Idol ikväll också, just happiness. Och detta är mitt 100 inlägg föresten!


Liten video på grund av att det blev överdrivet dålig kvalité
med min mobilkamera annars.

I dont know if I dare to write a letter, would you mind?

Postat den 2010-10-18 , 22:39:47 | Foto - Kreativt | 5 Kommentarer


Dom här bilderna blev inte riktigt som jag tänkt, igentligen skulle jag ge mig på ett nytt försök i svagt ljus med lång slutartid i mörker (som jag inte kan förklara riktigt haha) men när jag skulle lysa med en lampa i ett glas kom det där ljuset fram på väggen så det blev att jag satt och fotade väggen istället. Har spelat sönder låten ovanför, Daniel Norberg - Wait. Måste sova nu eftersom jag är så trött så jag knappt orkar kolla vad jag skriver, godnatt.

Svartvit

Postat den 2010-10-17 , 13:01:59 | Foto - Djur & Insekter | 12 Kommentarer


Råkade sitta uppe längre en vad jag tänkt igår, blev runt 03.00 så jag kom upp ur sängen idag 11.30. Kanske ska dra mig ut med kameran en stund idag, det är fint väder för en gång skull nu. Vet ni? Mitt objektiv funkar precis som det ska nu, autofokusen låter inte konstigt eller någonting haha! Det är endå lite skumt när man tappat det i golvet, det har gått i två bitar och allting. Om jag inte hade suttit och hållt på att sätta ihop det igen hade jag gått och köpt ett nytt helt i onödan. Ganska bra va ;)?

Och på en hundradels sekund förlorar man nästan 1200kr

Postat den 2010-10-16 , 17:11:52 | Allmänt | 8 Kommentarer


Jag hade tänkt göra en stop-motion video. Jag satt upp stativet och satt fram det jag skulle använda, jag hade då tänkt göra en stop-motion video när man plockar upp objektivet ur kartongen. Lite svårt att förklara men jag skulle använda mig av objektivet i alla fall. Så jag skulle gå och leta efter objektivlocket som man sätter på längst ner och kamerahus locket men jag hittar det inte så hade tänkt sätta det direkt mot marken så det inte kom något damm i det. Jag skruvar av objektivet från kameran men den sitter fortfarande kvar, så där så att det är löst så man kan ta av det men det syns inte bara för att det inte ska komma något damm i det. Jag börjar sen leta efter min kompakt kamera som jag ska filma med, sätter den på stativet och allting. När jag sen ska hämta objektivet lyfter jag i remmen man ska ha runt halsen när man fotar, alltså den som hänger i kameran. Det ramlar ned på golvet och går i två bitar. Det här objektivet använder jag i stort sätt hela tiden, 95% av mina bilder. Det har dock inte gått i delar så att det är delat så där på mitten, utan det ser ut ungefär som man skruvat av någonting så vet inte om det går att laga.

Har nyss fått ihop det, det fungerar och så men autofokusen låter konstigt. Men jag överlever, hade endå tänkt köpa ett annat om två månader..

Lunch

Postat den 2010-10-16 , 14:24:34 | Foto - Mat | 6 Kommentarer


Min lunch för idag, älskar kött med bearneisesås hehe. Har suttit och hållt på med en ny design nu i början av dagen, igentligen har jag bara hunnit göra bakgrunden men den blev helt awesome! Har inte anpassat den efter storleken på bloggen ännu men håller på med det just nu. Tror den kommer bli okej, men väldigt mörk. Bakgrunden är nästan svart men jag får väl ta och ljusa upp den som jag gjort med headern i den här designen, annars är den i stort sätt väldigt mörk. Hoppas på att kunna bli färdig med den om två veckor :)!

Det märks att vintern är på väg..

Postat den 2010-10-16 , 10:33:05 | Foto - Natur | 6 Kommentarer

Canon EOS 400D | Canon EF 50mm f/1.8 | Haida Close-Up +10 (på bilden längst ner)

Hej bloggen! Idag gick jag upp rätt tidigt, vid 08.00. Tanken var att jag skulle fota frost som jag bestämde mig för igår kväll men när jag gick upp imorse såg jag att solen lyste ganska starkt så jag gick aldrig ut förens 08.40 då jag faktiskt såg att frosten var kvar. Det var ju inte lite heller, hela gräsmattan var vit. Tror i alla fall den här vintern kommer bli asnajs, det kommer ju bli lite nytt eftersom det är första vintern med systemkameran. Okej jag köpte den i Januari men jag hade knappt någon tid att använda den då.. Blir mycket svårare att fota på vintern enligt mig, det är mörkt ungefär hela tiden och allt ser likadant ut, just därför kan det bli lite kul för att fota något man inte gör så ofta eftersom jag ännu bara fotat ett år ungefär. Kanske ska åka in till mediamarkt med pappa och kolla på externa blixtrar, men han vill åka till massa andra affärer också men det orkar inte jag haha. Blir nog till att städa rummet istället. Oj jäklar vad mycket färger som försvann i bilderna nu i uppladdningen märkt jag..

Later people!

Photoshoptips: Skärpa på ögonen

Postat den 2010-10-15 , 18:51:07 | Photoshop | 6 Kommentarer

Vid tillfällen då man inte har reflexskärmen inom räckhåll eller skärpan hamnar fel kan man sakna att ögonen sticker ut lite ur bilden. I det här inlägget har jag visat hur jag får dom att "glänsa" i Photoshop Elements 8.0. (Tror även detta fungerar i Elements 7.0).


Välj bilden du vill ha och öppna upp den i Photoshop. Välj sedan verktyget snabbmarkering i den vänstra spalt menyn. Markera sedan ögonen.


Välj Förbättra > Automatisk Skärpa. Det funkar att klicka flera gånger, alltså ännu mer skärpa. Jag tycker dock att det brukar bli alldeles för överdrivet om man tar över två gånger, men det bror på vilka ljusförhållanden man fotat bilden i. Hoppas du förstod, annars är det bara att fråga :)!

Ljusslingor

Postat den 2010-10-15 , 17:45:20 | Foto - Övrigt | 1 Kommentarer


Bilderna ovanför blev lite speciellt fotograferade, fick göra hela mitt rum mörkt, lite ficklampor & ni vet såna där coca-cola glas man fick från macdonalds förut hehe. Skönt att det är fredag idag, bästa dagen på veckan enligt mig. Ska strax börja med ett Photoshop tips, så ni som har PSE kan kolla in på bloggen om någon/några timmar. Det kommer handla lite om skärpan, men ni får se då! Ikväll blir det bara Idol tittande tror jag, är sjukt trött efter en veckas skola. Har bara sovit runt fem timmar vissa dagar. Jag hade i alla fall spanska prov idag, tror det gick rätt bra.

Vi hörs!

Höstbilder

Postat den 2010-10-14 , 12:22:24 | Foto - Övrigt | 4 Kommentarer


Just nu sitter jag utanför musiksalen i skolan. Idag ska vi spela in Knocking on heavens door i musikstudion, vi med gitarrer hamnar alltid i otakt så vet inte riktigt hur det kommer gå haha. Vi slutar 13.00 ska sedan på innebandyträning som jag faktiskt inte vet när den börjar. Har spanskaprov imorgon som jag ska träna lite till också så bloggen kanske kommer vara utan inlägg ikväll, antar endå att det inte gör er förvånade eftersom jag haft sån dålig uppdatering på sistone. Men att jag sitter och skriver om hur dålig den är just nu gör inte direkt hela saken bättre så jag börjar skriva lite oftare när vi inte har ungefär tre prov per vecka som vi har haft tills nu. Spanskan är det sista som lärarna berättat i alla fall så kommer nog inte få något på några veckor, sköönt. Men nu ska vi gå in i salen, hörs!

Söt liten sak som satt utanför min dörr

Postat den 2010-10-13 , 22:07:13 | Foto - Djur & Insekter | 3 Kommentarer

Gud vad svårt det var att få en bra bild på den här katten! (Om jag nu ens lyckades alls). Den rörde sig så fort man aldrig fick in en bra vinkel och kollade aldrig in i kameran förutom på bilden ovan, men den var enormt gullig i alla fall. Denna bilden är tagen direkt efter skolan idag när jag kom hem, den satt utanför våran dörr och jag sprang då upp på rummet för att hämta kameran. Efter ett tag så märker jag att jag har ISO: 800, typiska misstaget av mig..

Nu på kvällen har jag och innebandy laget vart på fyrishov för att sälja bollar, lotter osv. eftersom Storvreta - Umeå körde. Jag åkte hem två timmar tidigare när vi hade sålt färdigt allting för att hinna träna på spanska provet. Även om det är tills på Fredag så är våran Spanska lärare inte dirket snäll med prov, är massa saker med som man inte ens arbetat med och så. Nu har jag i alla fall pluggat färdigt för idag.

Och till er som inte har någon blogg men har en fråga, jag har väldigt svårt att svara på dom när ni inte skriver något epost adress eftersom jag inte vet om ni kollar tillbaka i kommentarsfältet. Därför hade jag tänkt hänvisa er till "BLOGGSVAR" som ni hittar i menyn, där är det mycket mer säkrare att ni får erat svar på frågorna :) Tjillevippen!

11 Oktober

Postat den 2010-10-11 , 16:49:35 | Foto - Natur | 5 Kommentarer


Idag började vi 9.20 och gick till 13.25, hur bra? Önskar vi hade sovmorgon varje dag, även om jag inte sover längre så är det skönare att slippa stressa till skolan. Solen har vart framme idag i alla fall, men det är iskallt i skuggan verkligen, det är liksom sommar-istid-sommar-istid när jag går i mellan sol till skugga när jag var på väg till skolan haha. Det är tur att jag har en vinterjacka som är okej i år i alla fall, den har dock börjat bli för liten så vet inte om jag ska köpa en ny i år. Nu måste jag käka mellanmål innan jag hungrar ihjäl. Åh just ja, igår fick jag reda på att mamma bokat en resa till Egypten i April med Emy. Så vi ska åka ditt med deras familj, läängtar :D!

See you later

Inköp från i Fredags

Postat den 2010-10-10 , 16:40:25 | Allmänt | 4 Kommentarer

Linne: Vero Moda 149kr | Kofta: Ginatricot 249kr | Tofflor: Stadium 49kr

I Fredags när jag åkte in till Gränby fick jag med mig detta hem. Åkte igentligen bara in för att hitta kläder till dopet som var på Lördagen, hittade linnet då men hade testat koftan innan och den var sååå skön att ha på sig. Den är hur stor som helst både på breden och längden, så kommer nog inte använda den i skolan. Tofflorna är bara sköna att gå runt med på sommaren när man ska ut med båten eller något, lite roligt att jag köpte dom nu när det börjar bli vinter haha. Kom på att jag hade presentkort på 700kr på ginatricot så koftan blev jag inte av med några pengar när jag köpte den, skitnice! Vi vann även våran innebandymatch igår med 6-2, sen har det inte hänt något mer i helgen. Hörs :)!

Pannkakor, the worlds greatest..

Postat den 2010-10-07 , 16:17:22 | Foto - Mat | 7 KommentarerHej bloggen! Kom hem för någon timme sen och mikrade då pannkaka från igår. Det har regnat hela dagen, åh jag som hatar regn! Mitt hår blir lockigt, det blir bara ännu kallare och är bara jobbigt. Måste nog gå till innebandy träningen om två timmar också, hoppas på att mamma kommer hem innan det så hon kan skjutsa mig. Vet att uppdateringen legat i botten dom senaste dagarna, men har haft massviss med prov, träningar och hade klassmöte igår också t.ex. Kommer nog inte bli bättre nu senare i veckan heller, imorgon ska jag in till stan och på lördag åker jag till Norrtälje på dop och sen blir det match på kvällen! Får se om jag kan klämma in något inlägg då och då :)!

Tävling om reflexskärm

Postat den 2010-10-06 , 17:38:00 | Allmänt | 5 Kommentarer

Känns som jag anmäler mig till tävlingar sisådär hela tiden men jag ska försöka varva ner på det lite nu, nu blir det endå en sista tävling hos Emma! Hon tävlar ut en Reflexskärm 5 i 1 80cm hos tvspelsweb.se. Temat är valfritt, dock går det bara att anmäla sig tills klockan 21.00 ikväll! Bilden ovan är alltså den jag tävlar med.

Reflexskärmar används oftast till porträtt så det inte kommer skugga på hälften av ansiktet tillexempel. Det ger även mer glänsiga ögon, det funkar inte endast till porträtt utan fungerar lika bra till naturfotografering. Det är samma sak där, om man fotograferar tillexempel en blomma och det kommer en ful skugga på ena sidan kan man ta bort den med hjälp av en reflexskärm. Det enda som behövs är ljus som lyser på reflexskärmen, som du sedan reflekterar till ditt motiv :).

Almanackan från tryckdig.se!

Postat den 2010-10-05 , 21:58:34 | Allmänt | 6 Kommentarer

Idag fick jag hem min almanacka! Dom lovade 14 dagars leveranstid på arbetsdagar men den kom på ungefär fem, kanske för att man ska tycka att det var bättre och att man då tyckte det tog kort tid? Har läst på andra bloggar som också beställt ifrån tryckdig.se att leveranstiden gått 10 dagar snabbare en den igentligen skulle, men det gör mig ju inget endå. Tyckte det var asnajs att att man fick ha egna bilder, välja färger, skriva in födelsedagar, skolschema och mycket mer. Den kostade 299kr, men jag har fått reda på hur mycket pengar jag har nu efter att inte ha vart nära någon bankomat på typ ett halvår? Nu har jag ett problem, jag vet liksom inte vad jag ska göra med dom.. Men det finns så mycket saker jag vill ha så kommer nog på något. Nu ska jag duscha, våran innebandy träning slutade 18.30 men min åkgrupp skulle duscha så kom hem vid 19.30 och sen dess har jag suttit och ruttnat framför datorn (hehe). Men nu måste jag skynda mig lite, ska packa väskan och liknande tills imorgon. Vi hörs :)!

4 Oktober 2010

Postat den 2010-10-04 , 08:19:47 | Foto - Natur | 13 Kommentarer

Bilder från i Lördags. (Syster har fotat bilden längst upp till vänster).

Hej bloggen! Idag har vi sovmorgon till 9.20 så jag har tid att sitta vid datorn en stund. Har nyss ätit frukost och sitter just nu och redigerar bilder från i helgen, jag är rätt långsam på det så det kan ta sin tid haha.. Gillar bilden längst ner till höger i kollaget ovan ganska mycket. Men nu hinner jag nog inte skriva mer, ska träna lite till SO provet vi har imorgon också. Hörs.

Hey! Today we start school at 9:20 so I have time to sit at the computer a while. Have just eaten breakfast and right now I edit images from this weekend, I am pretty slow on it so it can take a while haha .. I like the picture at the bottom right corner of the collage above pretty much. But now I dont have any time to write more, should practice a bit to a test we have tomorrow too. See you later!

Hemma igen

Postat den 2010-10-03 , 18:56:16 | Foto - Övrigt | 3 Kommentarer


Nu är jag hemma! Kom hem runt 12.00 men hade ingen dator så har suttit och kollat på tv tills nu ungefär. Helgen har vart helt okej, blev bara runt 70 bilder faktiskt. Påvägen till Jönköping fick jag & syster sitta med pappas jobbar dator och ett trådlöst bredband så vi kunde kolla på idol. Jag är så glad att Olle & Daniel gick vidare, har lyssnat sönder på när Olle sjöng The Scientist. Är ganska trött för vi fick gå upp väldigt tidigt imorse för att komma hem vid 12 så nu ska jag inte sitta här och skriva på ett långt tråkigt inlägg. Måste bara berätta att jag fått reda på att jag har läsare från andra länder, vet bara att jag har en men hon/han bad mig att sammanfatta inläggen på engelska så hoppas att det inte gör er något. Ska försöka skaffa Google Translate inom kort så jag slipper skriva på engelska, men vi får se om jag lär mig sätta in det på bloggen. Vi hörs!

Now I'm home! Got home around 12:00 and I had no computer so I have watched TV until about now. The weekend has been alright, only got around 70 pictures actually. On my way to Jönköping me and my sister had my Dad's work computer and a wireless broadband so we could check Idol on tv4play.se. Have listened like the whole weekend when Olle singing The Scientist {LINK}. I am quite tired because we had to get up very early this morning to come home around 12 so now I wont sit here and write a long boring post. Will try to get Google Translate soon so I dont need to write in English, but we'll see if I learn to set it on the blog. Im not so good at English so sorry if anything got wrong, but i hope that you will understand :). See ya!

Nya saker från i Onsdags

Postat den 2010-10-01 , 15:27:13 | Allmänt | 6 Kommentarer


Dinsko, 199kr | Vero Moda, 349kr

Jag har inte varit in till stan idag utan detta är från i Onsdags. Skorna har samma design som Converse men dom är mycket skönare. Har ett par vita Converse som nu mera är halvbruna då jag inte gillar dom lika mycket längre, mina är inte sådär vitbruna utan dom har blivit vita med bruna fläckar som inte går bort. Ska bara byta skosnörena på dom svarta till dom på mina riktiga converse för dom som är på dom nya är så stora tycker jag. Min gamla väska har gått sönder på visa ställen, den funkar men är inte snygg så fick även med mig en lagom stor väska hem. Nu ska jag städa mitt rum och torka håret, har nämligen duschat precis. Hinner troligtvis inte skriva något mer innan jag åker till Jönköping, så vi hörs på måndag :)!

Blue

Postat den 2010-10-01 , 12:53:49 | Foto - Övrigt | 3 Kommentarer

Canon EOS 400D | Canon EF 35-80mm f/4.0-6.5
Bländare: f/6.3 | Slutartid: 1/60s | ISO: 800 | Brännvid: 81mm


För någon månad sen när jag var sjuk och skulle ta en brustablet kom jag på hur dom här bilderna skulle tas, det kommer ju så extremt mycket bubblor av en sån tablet men just då var jag för sjuk för att orka fota. Så det fick bli idag istället när jag verkligen inte har någonting att göra. Om 4-5 timmar sätter jag mig i bilen för lite mer än en fyra timmars bilresa till Jönköping för att vara där över helgen, därför blir det ingen bloggning. Kommer missa idol också, jag så gärna veta vilka som blir juryns wildcards. Får ta och spela in det på boxen och kolla på det på måndag. Vi hörs :)!