slide show

Födelsedag

Postat den 2011-02-27 , 02:03:49 | Allmänt | 32 Kommentarer

Inte ofta jag bjuder på vardagsbilder, tänkte bara att ni skulle få se världens kortaste sammanfattning av mitt liv hittils haha. Idag fyller jag alltså då 14 år, ska gå och lägga mig direkt när jag skrivit färdigt det här inlägget så jag inte sover bort hela dagen. Vi hörs på måndag troligtvis :)!

Dreamcatcher

Postat den 2011-02-26 , 17:21:15 | Foto - Övrigt | 10 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Klickbara bilder

Idag har jag bara varit hemma, har inte orkat göra någonting. Eller jo, jag har faktiskt tränat! Fast jag har inte orkat dra mig ut för att göra något. Jag tycker vintern är så tråkig, säger samma sak som alla andra, det finns inte något ute att fota. Det är bara snö överallt och allt ser likadant ut, men nu är det inte så långt kvar tills det är vår! Ska städa mitt rum nu, det ligger kläder över hela golvet så det ser inte så fint ut. Vi hörs :)!

Tempel

Postat den 2011-02-25 , 18:13:17 | Thailand 2011 | 13 Kommentarer


Sony Cybershot DSC-W120 | [Klickbara bilder]

Superkul att så många valt att anmäla sig till tävlingen, det är fortfarande 4 dagar kvar att anmäla sig så det finns fortfarande chans kvar att göra det i alla fall man inte hunnit och vill vara med. Idag fyller Emma år (min bästavän), hoppas hon haft en bra födelsedag. Själv fyller jag år om 2 dagar nu, känns som jag nämnt det ett antal gånger haha. Sitter och redigerar bilder från Thailand just nu och hittade nyss världens gulligaste bild, ni får se den någon dag. Ha en bra fredag kväll :)

Dags för tävling!

Postat den 2011-02-23 , 12:39:12 | Tävlingar | 32 Kommentarer

Nu är det dags för en tävling här i bloggen, den här gången i sammarbete med tvspelsweb.se! Ni har nu chansen att vinna en Reflexskärm Silver & Vit 40cm. Temat är: Varför ska just du vinna?

Så här gör du för att tävla:
- Skapa ett nytt inlägg i din blogg som ska handla enbart om tävlingen. Skriv varför just du vill vinna. Länka även min tävling & priset {http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-silver-vit-40cm-p-2181.html}.
- Efter du publicerat ditt inlägg lämnar du en kommentar i det här inlägget med en länk till ditt tävlings bidrag.

Senaste anmälningstid: Måndag 28 Februari 20:00


Går inte att anmäla sig längre!

Laem sing beach II

Postat den 2011-02-22 , 22:53:08 | Thailand 2011 | 19 Kommentarer


Sony Cybershot DSC-W120 | [Klickbara bilder] | Laem sing beach I

Kollade igenom min mapp med bilder från Thailand nyss och kom på att jag har inte visat några bilder där ifrån på jätte länge. Var exakt 5 veckor sen jag kom hem, känns faktiskt som ett år sen. Idag har jag i alla fall fixat en sak till bloggen, ska bara få svar från en person sen så kommer det dyka upp här! Har nått över 100 prenumeranter nu, tror Lovisas länk till mig i ett av hennes inlägg hjälpte till lite. Är grymt glad just, nu tack, tack, tack!<3

3 Bloggtips

Postat den 2011-02-22 , 02:25:21 | Bloggar & Hemsidor | 21 Kommentarer

LEFOTO.BLOGG.SE

"Hej och välkommen in till min alldeles egna blogg! :) En blogg fylld till bredden med mina foton och tankar. Säljer även bloggdesigner och ger foto, webbdesign och photoshop tips."

Hittade Lovisas blogg för någon månad sen, hennes blogg har sedan dess varit en av mina favoriter. Hon tar underbara bilder hela tiden, en blogg alla borde följa!


IESFOTO.BLOGG.SE

"Jag är en tjej på 16 år, som har fått namnet Ida. Jag går första året på gymnasiet, medieprogramet. Att fotografera är det bästa jag vet, och i framtiden vill jag arbeta som fotograf. Jag tycker även om att redigera bilder, rita och att umgås med bra människor."

Man hittar helt underbara bilder på den här bloggen också. Även detta en blogg alla borde följa.


CREATIONSBYOTHERS.BLOGG.SE

"Creation By Others är en blogg skapad av Michaela Dahlström och drivs med hjälp av alla läsare. På min fotoblogg införde jag något som kallas för "torsdagsbild" och går ut på att publicera mina läsares bilder, dels för att ge duktiga personer chansen att synas och dels för att ge andra inspiration. Torsdagsbild är, som man kanske förstår på namnet, något som bara sker på torsdagar. Alltså publicerar jag varje torsdag bilder fotade av mina läsare, men jag har fått in så många grymma bilder att vill publicera varenda en! Därför startade jag CBO-bloggen, för att alla ska få möjlighet att synas men även för att ha en blogg dit man kan gå när man behöver lite mer inspiration. Tanken är att försöka uppdatera bloggen flera gånger om dagen."

Michaela har startat en blogg för att kunna lägga ut sina läsares bilder i stället för att lägga ut två åt gången som hon gjorde varje torsdag förut. En smart idée och en blogg som ger massor med inspiration!

Lights will guide you home

Postat den 2011-02-21 , 22:01:31 | Foto - Natur | 7 Kommentarer


Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår förlorade vi våran innebandymatch, vi ligger fortfarande på samma plats i serien (2:a) men har nog ingen chans att vinna nu fast man vet ju aldrig. Min datorladdare har gått sönder, det är därför jag inte bloggat så mycket. Den fungerar nämligen bara runt 3 minuter utan att laddas, batteriet har gått sönder eller något sånt. Ska börja på ett photoshop tips snart. Vi hörs!

I'd catch a grenade for ya

Postat den 2011-02-18 , 17:48:49 | Allmänt | 9 Kommentarer


Äntligen fredag och ett enormt efterlängtat sportlov. Har klarat av att göra en redovisning inför hela klassen i 5 minuter. Har fått arbetat till det sista med att göra färdigt redovisningen, jag hade om innebandy. Hatar att stå och prata inför klassen ensam, fast nu efter är det skönt att det är avklarat i alla fall. Har haft matte prov idag också, B-delen i algebra som är den svåraste. Tror det gick rätt bra!
Ha en bra fredag :)

Orchide II

Postat den 2011-02-15 , 16:04:03 | Foto - Makro | 26 Kommentarer


Canon EOS 400D + Canon EF 50mm Compact-Macro 2,5  [Klickbara bilder]

Idag hade vi friluftsdag fast vi gick bara från 09.00-10.00 för att våra lärare tyckte det var för kallt. Jag har alltså då varit hemma väldigt länge. Nu är det bara tre dagar kvar sen har min skola sportlov, sen fyller jag år nästa vecka ockå! Känns så orättvist när man kollar runt på massa bloggar som har vår där dom bor {Se här}, så kollar man ut genom fönstret och ser två meter höga snödrivor. Vill också ha bort snön..
Färg eller utan :)?

Blogg året 2010

Postat den 2011-02-13 , 20:00:13 | Allmänt | 24 Kommentarer
Sammanfattning av Augusti: Bestämde mig för att starta en blogg igen. 13 dagar efter jag gjorde det
kom jag med på startsidan med inlägget “Hundra arton åtta hundra”. Det var en rolig bloggmånad,
men annars var det inte riktigt någon månad att minnas. Sommarlovet slutade och skolan startade igen.

Inlägg från Augusti: Start of something new, Favoriter 2010 & Hundra arton åtta hundra.Sammanfattning av September: Min första "ordentliga" bloggdesign blev färdig. Hittade mina gamla bilder från sommaren 2009 (då jag började fotografera). Alla dom bilderna är från första veckan då jag började intressera mig av fotografering. Blev en hel del bra bilder (för att vara mina). Fick hem skolfotot som jag såg död ut på. Ser kul ut när man kollar på fotot ett halv år senare,  nästan ingen ser likadan ut.

Inlägg från September: Some old pictures, Utveckling & Fototips: Bländare, oskärpa & bokeh.Sammanfattning av Oktober: Fick hem en almanacka jag beställde från tryckdig.se, man fick bestämma i stort sätt hur allting i hela almanackan skulle se ut. Var en enormt rolig dag i skolan den 22 Oktober. Gick ut klockan 8.00 (!!!) för att föreviga frosten på bild, aldrig att jag är uppe så tidigt på en lördag annars.. En tjej kopierade min design, tog också bloggpaus. Åh höll på att glömma, mitt 50mm f/1.8 dog.

Inlägg från Oktober: Almanackan från tryckdig.se, Happiness & Det märks att vintern är på väg..Sammanfattning av November: Det blev höstlov då jag bestämde mig för att färga håret. Började använda mitt 50mm objektiv igen fast det fungerade självklart inte som det skulle. Första snön kom och ungefär precis då valde jag att fortsätta med min bloggpaus.

Inlägg från November: Hej jordklottet & Stockholm.Sammanfattning av December: Bloggpausen fortsatte under hela December. Jag lämnade in mitt 50mm f/1.8 på lagning och fick tillbaka ett nytt för att det inte fungerade att laga. Fick objektivet Canon EF 50mm Compact-Macro f/2.5 i julklapp och lite mer, men det är väl mest det ni märker av här på bloggen. En tjej snodde 8 av mina bilder. Åkte till Thailand på nyår, sen var även 2010 slut!

Inlägg från December: Någon som har firefox?


18.03

Postat den 2011-02-12 , 17:25:49 | Foto - Övrigt | 30 Kommentarer


[Klickbara bilder] Jag som hade tänkt gå ut och fota solnedgången idag. Jag hade laddat alla batterier, lagt ner fjärrutlösaren & letat reda på stativet. Sen var det klockan jag skulle hålla koll på också, men självklart glömmer jag den. Så nu sitter jag här inne när det ser ut som natt utomhus. Dricker en drickyoughurt och jobbar på en ny design. Tror den blir bra, behöver en ny bild till headern bara. Den jag har nu har jag haft så länge, men det blir nog bra! Ha en bra lördag kväll :)

Ur arkivet

Postat den 2011-02-11 , 21:49:38 | Foto - Natur | 27 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Fotad Oktober 2010 i samma fotografering som denna

Är enormt glad just nu, märkte för ett tag sen att jag var med på startsidan. Har suttit sen någon timme tillbaka och redigerat gamla bilder. Den ovan trodde jag att den var helt ur fokus, hur den igentligen såg ut märkte jag inte förrän jag öppnade upp den i Photoshop. Längtar tills det blir lite färger ute igen, men nu är det inte så långt kvar tills det blir vår! Sen åker jag till gran canaria i April med Emy också, en till sak att längta till! Ska fortsätta redigera några till nu, då kanske ni kan få se några mer någon gång :)

Snö

Postat den 2011-02-11 , 15:55:13 | Foto - Natur | 50 Kommentarer


Utrustning: Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II  [Klickbara bilder]
Inställningar: 1/2000s, f/1.8 / ISO:100


Var ute och fotade för ett tag sen när snöstormen precis hade lagt sig. Det är snö som blåste ner från träden på bilden, det snöade alltså inte. Idag fick vi sluta 10.30, vi fick dock inte reda på att vi skulle få sluta förrän 11.00. Ska börja på en ny design ikväll, en lite mer vår/vinter design som inte är lika grå dom den här. Får se hur det blir, har inga idéer alls om hur jag vill att den ska se ut. I och för sig är det bara bra så jag går efter eget huvud. Sitter och kollar på O.C nu, vi hörs :)!

We♥it

Postat den 2011-02-10 , 21:26:38 | Inspiration | 15 Kommentarer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Bild 4.


Bild 5. Bild 6. Bild 7. Bild 8.


Bild 9. Bild 10. Bild 11. Bild 12.


Bild 13. Bild 14. Bild 15. Bild 16.

Kan sitta och kolla igenom weheartit i flera timmar, finns enormt underbara bilder där. Hade tänkt dela med mig av några av mina favoriter där ifrån så ni också kan få lite inspiration. Fredag imorgon då, min klass har nog skolans bästa schema på fredagar (och måndagar & tisdagar haha).. Vi hörs då :)! För att göra det klart, jag har inte fotat några bilder i det här inlägget.


By the way, i know that i got some readers from other countries. I have fix one little thing for you, if you go to the frontside and look in the menu you will find something called Google Translate. If you choose your language there you can read my blog at your language! This only works if you are at the frontside, remember that :)

Radiance

Postat den 2011-02-09 , 20:42:59 | Foto - Produktfoto | 10 Kommentarer

Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II  [Klicka på bilden för att se i bättre kvalité]

Har väntat på att den här parfymen ska komma i tre evigheter snart, äntligen landade den i min brevlåda! Jag beställde den nämligen när jag åkte ner till Thailand så jag skulle få den på hem resan. När jag kom på planet fick jag reda på att den var slut. Dom sa att jag kunde få den hemskickad eller om jag ville köpa den hemma. Eftersom den var 175kr billigare på planet valde jag givetvis att köpa den där ! Den luktar gott, fast det hoppas jag att ni nog förstod att jag tyckte hehe ;) Nu ska jag kolla på tv, vi hörs!

6 Februari 2010

Postat den 2011-02-06 , 19:44:36 | Foto - Natur | 45 Kommentarer


Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II  [Klickbara bilder]

Har ganska nyligen vaknat upp efter att ha sovit sen 13.30. Efter lunch fick jag extremt ont i huvudet och började se suddigt, när jag la ifrån mig datorn såg jag inte längre dåligt men jag gick och la mig för att (jag trodde att) jag skulle bli av med huvudvärken. Har fortfarande jätte ont i huvudet, så vet inte om jag kommer kunna gå till skolan imorgon. Har verkligen inte lust att vara sjuk.. Kommer nog inte skriva på ett tag om jag inte blir bättre, eller det bror väl lite på hur dåligt jag mår. Vi hörs!

...

Postat den 2011-02-06 , 11:00:44 | Foto - Kreativt | 15 Kommentarer


Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Hade igentligen tänkt göra hela "Live, laught, love" men hade inte tid, bilden är nämligen tagen sent igår kväll. Ska strax gå ut och fota, nu är ju solen äntligen framme!

Lördag eftermiddag

Postat den 2011-02-05 , 16:27:39 | Foto - Makro | 8 Kommentarer

Utrustning: Canon EOS 400D + Canon EF 50mm Compact Macro 2,5
Inställningar: 1/250s, f/2,5 & ISO:100

Har nyss spelat innebandy match som jag egentligen hatar att göra på lördagar. Den här var dock väldigt rolig för mig, jag gjorde nämligen två mål och en assist. Det var mina två första mål för säsongen, jag brukar inte göra mål så ofta så det var väl något nytt haha :) Vi vann med 8-0, tror det var något sådant i alla fall. Idag kom även Emy och hennes familj till oss för att vi skulle fixa en ny resa då vi bokat till Egypten i April och får inte åka ditt nu längre. Tror det blir Lanzarote, det var ett fint hotell i alla fall! Nu ska jag inte sitta och skriva här i evigheter, tjillevippen!

Ursäkta mina dåliga rubriker men jag har så dålig fantasi haha!

Orange county

Postat den 2011-02-04 , 15:15:29 | Allmänt | 9 Kommentarer

Har inte bloggat på två dagar nu, det är nämligen så att min mamma fyllde år i onsdags. Trodde jag skulle ha SO-prov i torsdags så satt och pluggade till det rätt så länge, det visade sig sen att jag och Klara i min klass skulle stå i matan i skolan (vi fick t.ex diska, fixa brickor och tallrikar som alla ställde fel). Man fick kakor, saft och glass i alla fall så det var väl lite värt det ;) Kollar på O.C som går på tv varje dag nu efter skolan, är lite off nu när jag skriver det här inlägget bara för att jag kollar på tv samtidigt. Ville bara säga att det är ingen bloggpaus eller något, har bara inte hunnit tänka på bloggen riktigt. Vi hörs!

Big buddha

Postat den 2011-02-01 , 19:19:38 | Thailand 2011 | 12 Kommentarer


Sony Cybershot DSC-W120 |  [Klickbara bilder]