slide show

Dag 5 - Recensioner

Postat den 2011-10-22 , 00:13:15 | Övrigt
Dom här recensionerna kommer bli om den utrustningen jag använder allra mest, nämligen mitt 50/1.4 USM och Canon EOS 60D + BG-E9. Varning för lång text. Är riktigt dålig på att sammanfatta saker haha!

Canon EOS 60D:
Min andra systemkamera, köptes i Juli 2011. Skulle troligtvis aldrig köpt den om det inte vore för att min Canon EOS 400D gick sönder, men då skulle den varit en sak jag mer än gärna velat ha! Det första jag reagerade på var att den var mycket tyngre än min 400D, även mycket större. Men det ser jag bara som någonting positivt. Den är inte så tung så att den blir jobbig att bära på och att den är större gör bara att man får ett skönare grepp runt kameran. En sak jag tyckte var jobbigt i början var att den lät väldigt mycket när slutaren stängdes och öppnades, alltså då varje gång när man tog kort. Men det var också en sak man vänjer sig vid och jag skulle troligtvis inte reagerat på det om det inte vore för att 400D'n var ganska tyst utav sig. Jag vet att flera som velar mellan 60D'n och 7D'n undrar om det är värt att köpa en 60D för att man inte vill missa den vridbara skärmen. Jag måste nog säga nej här, om det är det ända skälet till varför man funderar på en 60D bör man välja en 7D, men det är bara min åsikt. Själv använder jag den inte så värst ofta eftersom att jag tycker det är kul att behöva stå i världens konstigaste position bara för att få en bra bild. Att stå helt rak och kolla på en skärm är inte samma sak enligt mig. Man har dock väldigt mycket användning för den om man fotar mycket makro och självporträtt. Den har bra bildkvalité och hittils är jag väldigt nöjd med den.

Canon BG-E9:
Jag tror att dom allra flesta som har ett batterigrepp någon gång fått frågan: "Vad är det för klump under din kamera?". För er som inte vet vad det är så är det alltså då ett batterigrepp som ger plats för två batterier och knappar som gör det enklare när man fotar vertikalt. Själv så har jag bara ett batteri så tyvärr ger inte mitt batterigrepp min kamera något extra batteri, men greppet blir väldigt mycket bättre med det på och knapparna förenklar väldigt mycket.

Canon EF 50/1.4 USM:
Mitt favoritobjektiv som nästan alltid sitter på kameran köptes i Maj 2011. Är också ägare till 50/1.8 som är "lillebrosan" till det här objektivet. 50/1.4 har bättre skärpa, väldigt mycket bättre autofokus tack vare USM-motorn och också en större bländare. Verkligen värt sitt pris.

Innan du kommenterar:

FOTO:
- Läs mer om min kamerautrustning HÄR.
- Alla bilder i bloggen är fotade av mig om inget annat sägs.
- Vill du låna/använda en bild? Fråga först!

DESIGN:
- Jag har gjort min design själv i Photoshop Elements 9.0.
- Jag säljer inte designers på grund utav att jag inte har tid.

ÖVRIGT:
- Vill du på snabbaste sätt få svar på en fråga är det enklast om du frågar HÄR.
- Vill du kontakta mig? Mejla då till: victoriafoto@live.se.
- Om du gillar min blogg får du gärna följa den via bloglovin, jag gör dock inga bloglovin byten.


Postat av: Anonym

BTW!!!!!!!! JAG KANSKE SKA också KÖPA EN 60D!!!!!!!!! DET ÄR REA PÅ SIIBA SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ :DDDDDD:DDD:DD

2011-10-23 | 20:47:31
Postat av: Maja

åh ge mig din kamera!

2011-10-24 | 19:22:09
URL: http://pamb.blogg.se/
Postat av: A.L

bra att veta :D kram!

2011-10-28 | 21:53:20
URL: http://stockholmtomarbella.blogg.se/
Postat av: rebecca (FOTO)

jag håller på att spara till ett nytt objektiv och först var jag helt säker på att köpa 50mm 1.8, men sen började jag läsa om 50mm 1.4 och blev myyycket mer sugen på den haha :) Men tycker du att det är värt att köpa 50mm 1.4 ? :)

2012-02-07 | 18:52:43
URL: http://rrrebeccah.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: