slide show

Borta över helgen

Postat den 2011-09-30 , 00:15:07 | Foto - Makro | 17 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50/2.5 Compact-Macro

Två halvgamla foton från i somras.
Jag minns att när jag skulle köpa min första systemkamera så var det andra jag siktade in mig på att köpa ett makroobjektiv. Jag älskade nämligen att fota makro 2009 (köpte min 400D i början utav 2010) och det var ungefär det ända jag fotade då. Fotar nästan aldrig makro längre även fast jag nu är ägare utav ett makroobjektiv, synd..

Nu så kommer jag åka bort ett tag till Jönköping! Eller rättare sagt så åker jag runt klockan 17.00, men idag åker jag i alla fall. Åker inte dit på semester eller så, utan halva min släkt bor där så vi ska hälsa på dom. Kommer inte blogga under hela helgen men jag kommer ha med mig kameran och troligtvis en massa bilder hem. Nu ska jag strax sova, godnatt!

Se första bilden i bättre kvalite på min Flickr.
»My eye

Bloggtips

Postat den 2011-09-27 , 17:54:23 | Bloggar & Hemsidor | 10 Kommentarer
Hade tänkt börja med lite fler bloggtips ibland eftersom jag hittils bara postat ett inlägg (två med det här) om bloggar som är värda att läsa. Så ibland kommer det dyka upp inlägg om olika bloggar, men just det här inlägget kommer handla om Alinas blogg! http://alhocfoto.blogg.se/ :)

"Mitt namn är Alina och jag är 12 år. Jag går på en musikskola i stockholm, där jag även bor. Mitt stora intresse är att fotografera, som du framförallt kommer att få läsa och se i denna blogg."

Jag har läst Alinas blogg ett tag nu och hennes blogg blev väldigt snabbt en utav mina favoriter. Helt otroligt fina bilder och bra inlägg. Nedan är några utav hennes bilder, jag har fått tillåtelse att låna dom till det här inlägget.

Själv har jag ont i huvudet och känner mig väldigt hängig så var hemma från skolan imorgon. Bloggar mer imorgon, vi hörs!

Quote

Postat den 2011-09-25 , 08:30:00 | Foto - Kreativt | 14 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM | Photoshop Elements 9.0

Tell the world I'm coming home

Postat den 2011-09-24 , 21:34:40 | Foto - Djur & Insekter | 3 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM / Se bilderna i bättre kvalite på min Flickr

Det här lär vara den allra tråkigaste gången jag varit ute och fotat någonsin.
Jag satt nämligen och väntade på dom här fåren skulle komma närmare stängslet i en hel halvtimme! Som tur är så hade jag min mobil med mig så jag kunde hålla mig underhållen med wordfeud tills dom började närma sig. Tyvärr hade det hunnit blivit rätt mörkt då, men det blev helt okej bilder ändå.

En del har frågat om det verkligen är så bra med vinklingsbar skärm som det låter,
och om man verkligen har användning till det så mycket. Själv så använder jag det inte så ofta men till tillexempel den sista bilden i det här inlägget var den väldigt bra att ha, hade inte varit så mysigt att lägga sig ner i ett lerigt dike direkt. ;)

Ha en bra kväll!

A sky full of lighters

Postat den 2011-09-21 , 22:01:18 | Allmänt | 9 Kommentarer

Här är några utav dom bilderna jag lyckades rädda igår! / Det är inte jag på andra bilden

Idag har jag suttit med Photoshop hela dagen och redigerat bilder.
(Eller.. Jag har varit i skolan också såklart.) Jag har lärt mig väldigt mycket om redigering nu på bara en enda dag. En sak jag troligtvis kommer börja använda till alla mina bilder nu är övertoning. Har även lärt mig att använda vinjettering mycket bättre. Två saker som jag kommer ha väldigt mycket användning till!

Förörvrigt så ser mitt liv ut såhär just nu:
För två veckor sen fick jag en blödning i foten. När den sen gick över har det känts som om mina knän ska spricka. Gissa om jag är irreterad på mina ben just nu? Vill verkligen träna! Men det får vänta, har bokat in en tid hos någon specialist som ska kolla vad det är för fel på mina knän i alla fall. Har även en massa läxor och prov just nu, men ska försöka att blogg så ofta jag kan.
Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft!

Black and White / Lite om Picasa

Postat den 2011-09-20 , 19:17:12 | Foto - Natur | 12 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM till första bilden / Canon EF 50/2.5 C-M till andra bilden

Dom här bilderna var egentligen två stycken som jag tänkt radera, likaså med dom här bilderna. Jag har nämligen använt mig utav ett gratis program som kallas Picasa där jag kollar på mina bilder innan jag väljer vilka jag ska redigera i Photoshop. Jag har rätt ofta känt mig helt usel på att fota tills för några dagar sen då jag märkte att Picasa inte alls visar hur bilderna egentligen ska se ut. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men se skillnaden här. Ville bara tipsa om att skaffa något annat program om någon utav er använder Picasa.

Nu ska jag försöka rädda alla mina raderade bilder och kolla igenom dom för att se om det finns någon som man verkligen bör spara. Som tur är så sparas mina bilder bara i en papperskorg som man måste tömma för att dom ska raderas helt, så nu är det bara att återställa dom. :)

Oats

Postat den 2011-09-19 , 21:10:17 | Foto - Natur | 10 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Bildspel i headern

Postat den 2011-09-19 , 19:08:39 | Designtips | 5 Kommentarer
- En viktig sak är att kunna åtminstone lite om kodning så man har någon aning om vad man gör i kodmallen. Jag förklarar i det här inlägget exakt hur jag har gjort, så om det blir fel för dig så beror det troligtvis på att du inte lärt instruktionerna så väl.

- Jag tror att det här endast fungerar till blogg.seKlicka på fliken "Design" och gå sedan vidare in på "Kodmallar"
Leta upp </head> (tryck ctrl+f och sök efter </head>). Precis ovanför ska den här koden läggas in.

När du kopierat in den koden ska bildspelet läggas in. Leta upp <div id="wrapper"> och <div id="header">. Här i mellan ska den här koden läggas in. Alltså då <div id="wrapper">KOD<div id="header">.

Vill du ha fler bilder än tre? Lägg då in ; i mellan varje bild förutom den allra sista.

Nu har du endast headern på startsidan. För att få den i arkivet, kategorierna och inläggsidorna måste du göra exakt samma sak i varje kodmall. Kom även ihåg att radera din header (om du hade någon innan) i stillmallen, annars kommer du får två stycken. Klart!

Vincent & Ebba

Postat den 2011-09-18 , 16:05:33 | Foto - Övrigt | 1 Kommentarer

Canon EOS 60D + Canon EF 50/1.4 USM

Den här sommaren har jag fotat mina första porträtt någonsin!
Eftersom att jag bara tog upp kameran och fotade lite, (ingen bestämd fotografering) blev det bara runt 10st bilder, men kan ändå säga att det var väldigt mycket roligare än att bara vara ute i naturen och fota. Använde ingen reflexskärm till bilderna ovan utan det var rätt mulet ute just då så det blev helt okej med skuggorna ändå.

Har varit in till stan idag och köpt lite saker. Nu ska jag bara ut och fota lite, senare blir det Idol. Vi hörs!

Seeing is deceiving, dreaming is believing

Postat den 2011-09-17 , 13:24:54 | Foto - Natur | 7 Kommentarer


Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

En dag i Augusti när jag skulle dygna, bestämde jag mig för att gå ut klockan 04.00 på morgonen och fota. Det var verkligen bland det finaste jag någonsin sett, önskar att jag hade fotat mycket fler bilder än vad jag gjorde. Minns att jag tyckte att allt gick så bra när jag var ute och fotade, men sen senare på dagen märkte jag på mina val utav inställningar hur trött jag egentligen måste ha varit haha! Men dom här bilderna blev rätt i alla fall, gillar dom väldigt mycket.

Vad tycker ni om dom?

Flickr favoriter

Postat den 2011-09-17 , 11:46:50 | Inspiration | 0 Kommentarer


1. Heaven, 2. Thessalie, 3. I wish you a Merry Christmas, 4. Midnight Blue,
5. The cultivation of Wonderland, 6. Sommardokumentärt, 7. Cloud/Water/Landscape,
8. Theme 52 - Animal, 9. Lizzy|Immi
, 10. Happy friday!, 11. Untitled, 12. Kodak Voigtländer Canon,
13. The seas rose up in the fury 14. Summer, 2011, 15. Gaston, 16. Postal de NYC desde el -
Top of the Rock
, 17. From the forest III, 18. Cameron Highlands, 19. Stairway to heaven,
20. Robert Pattinson Scruff, 21. Ray of light


Nu är det slut med inläggen om mina favoriter från weheartit, nu blir det från Flickr istället!
Ingen utav bilderna ovan är fotade utav mig.

Ny design!

Postat den 2011-09-16 , 21:04:32 | Bloggen/Design | 4 Kommentarer

Nu under sommaren då jag inte bloggat har jag jobbat på en ny design.
Det här är då vad jag fått fram. Är dock väldigt osäker på bilden i menyn eftersom jag ser så stel ut haha! Men utan den blir det så tomt, så vi får se hur det blir.. Ska lägga in fler bilder i bildspelet om några dagar, har inte tid just nu. Hoppas allt ser normalt ut på era datorer och att ni gillar den nya designen!

Tryck F5 om ni fortfarande ser den gamla!

Den nya kameran

Postat den 2011-09-16 , 15:00:00 | Foto - Produktfoto | 10 Kommentarer

Kameran jag köpte är en Canon EOS 60D.
Jag fick även ett batterigrepp och ett minneskort på 32GB utav pappa, tack! Det hela gick på 11.200kr (9000kr för min del). Hade dock inte råd med hela så fick låna lite utav pappa som jag får betala av på mitt barnbidrag. :) Hittils så har jag inget negativt att säga om den förutom att den låter väldigt mycket jämfört med vad min 400D gör. Men det är ingenting jag stör mig på eftersom jag inte fotar t.ex. fåglar. Den vridbara skärmen har faktiskt varit till väldigt stor nytta, så jag är ändå rätt glad att jag inte valde en 7D även om den är bättre på vissa saker. Jag läste i alla fall på väldigt mycket om dom båda kamerorna och kom sen fram till att en 60D troligtvis skulle passa mig bäst. :)

Min sommar med Instagram

Postat den 2011-09-16 , 10:00:00 | Foto - Övrigt | 1 Kommentarer

Rubriken blev nog lite väl överdriven nu.. Dom här bilderna är nämligen endast från när jag fått använda mammas eller pappas iPhone eftersom jag själv inte har någon.

Nu, efter en väldigt lång paus, så ska jag börja blogga igen!
I dom här bilderna syns då min nya kamera och några utskrivna bilder fotade med den. Jag kommer dock inte avslöja riktigt än vilken kamera det är, utan det får ni veta i nästa inlägg! Vissa som frågat har jag redan berättat för, men ni andra kanske inte vet. Jag har idag haft kameran i exakt två månader men har inte riktigt känt för att blogga, men nu så! Runt 19.00 kommer bloggen bli lösernordskyddad pga designbyte.

Om ni vill följa mig via Instagram så heter jag victoriafoto
. :)